Eğitim >> Milliyet Eğitim


Kedi Nanesi Nedir, Ne İşe Yarar? Kedi Nanesi Nasıl Kullanılır?


Link [2022-02-16 08:31:19]



Kedi nanesi hakkında birçok farklı özellik bulunmaktadır. Bu özellikler bitkiye olan ilgiyi artırmaya yaramaktadır. Zaten çok sayıda faydası olan bitkilerin insanların hayatında önemli bir yeri olduğu bilinmektedir.

Kedi Nanesi Nedir, Ne İşe Yarar?

Kedi nanesi, ballıbabagiller familyasına ait olan bir bitkidir. Boyu 1,5 metreye kadar çıkabilen bu bitkinin çok yıllık bir bitki olduğu bilinmektedir. Özellikle stres, regl ağrıları ve uykusuzluk sorunları için işe yaramaktadır. Bunlar dışında da birçok açıdan yararı olan kedi nanesi, pisik otu ve nezle otu isimleriyle de bilinmektedir.

Kedi nanesi; migreni rahatlatır, mide ve sindirim sorunlarına iyi gelir. Bunun yanında kedilerde bu bitkiyi çok severler. Zaten bu yüzden bitkinin adı kedi nanesi olarak anılmaktadır.

Kedi Nanesi Nasıl Kullanılır?

Kedi nanesi, çay olarak veya yağı çıkartılarak kullanılır. Çay olarak kullanmak için yapraklarını kaynatarak içebilirsiniz. Yağı ise saçlarda ve vücudun ağrıyan bölgelerinde olumlu sonuçlar vermektedir. Bunun yanında kedi nanesinden yapılmış olan sprey ve merhemde bulunmaktadır. Bundan dolayı kedi nanesi kullanım şekline göre farklı formlarda yer almaktadır.



Çok Okunanlar

2024-09-24 15:26:55