Eğitim >> Milliyet Eğitim


Kedi Maltı Nedir, Ne İşe Yarar? Kedi Maltı Ne Sıklıkla Verilmeli?


Link [2022-02-12 05:51:10]



Kedi maltı, birçok kişi tarafından kullanılan oldukça faydalı bir üründür. Zaten birçok insan bu ürünün ne olduğunu bilmektedir. Ancak kedi maltını bilmeyen ve ne işe yaradığını merak edenlerde oldukça çoktur.

Kedi Maltı Nedir, Ne İşe Yarar?

Kediler doğaları gereği oyunu çok severler. Bunun yanında kedilerin kendi tüylerini de sıkça yaladıkları görülmektedir. Bu gibi durumlarda kedilerin tüy yutma olasılığı vardır. Bunun sonucunda ise kedilerin kusarak veya dışkı ile bu tüyleri attıkları görülmektedir. Ancak bazen tüyler kedilerin midesinde birikerek bağırsağa gider ve burada tıkanma yapar.

Kedi maltı, kedilerin yuttukları tüyleri bağırsaktan kolayca atmalarına yardımcı olmaktadır. Yani kedi maltı alan kedilerde bağırsakta tıkanma yaşanmaz.

Kedi Maltı Ne Sıklıkla Verilmeli?

Kedi maltını doğru bir şekilde kullanmak oldukça önemlidir. Bunun için kedi maltını kediye gün içerisinde bir kez vermek yeterli olmaktadır. Günlük olarak verilecek olan miktar ise 4-5 cm'dir. Ancak bazı türlerin daha çok tüylü olduğu da bilinmektedir. Bu kedilerde kendini temizleme sıklığı daha fazladır. Bunun için verilen kedi maltı miktarı günlük olarak 7-8 cm olabilir.



Çok Okunanlar

2024-10-23 21:00:00