Eğitim >> Milliyet Eğitim


Kayıtlarda yarın son gün


Link [2022-08-25 08:52:31]



850 bin 631 adayın kayıt hakkı bulunuyor olsa da bazı adaylar kayıt yaptırıp yaptırmama konusunda hâlâ kararsız. Eğitim Danışmanı Ecehan Ersöz, bu adayların önümüzdeki yıl sınava girdiklerinde puanlarının düşeceği uyarısında bulunurken kayıt olup bölümünden ya da üniversitesinden memnun olmayan öğrencilerin kurtuluş yolunun ise yatay geçiş olduğunu belirtti.

Her yıl binlerce adayın kayıtlardan vazgeçtiğini kaydeden Ersöz, “Bu noktada önümüzdeki yıl sınava girdiklerinde Ortaöğretim Başarı Puanları’nın (OBP) yarı yarıya düşeceğini bilmemeliler. Bu da 15 ile 30 arası bir puan kaybı demek. Bir puanın bile çok önemli olduğu sınavda 30 puan çok ciddi bir kayıp demek” dedi

Üniversite kaydından sonra pişman olanların yatay geçiş yapabileceğini aktaran Ersöz, “Öğrenciler üniversiteye başladıktan bir dönem veya bir yıl sonra kurum içi veya kurum dışı yatay geçiş yapabilirler. Yatay geçiş YKSpuanıyla yapılabildiği gibi üniversitedeki not ortalamasıyla da yapılabiliyor. Bunun için not ortalamasının yüksek olması gerekiyor” diye konuştu.



Çok Okunanlar

2024-09-21 08:42:31