Magazin >> Milliyet Magazin


Kardashian/Jenner ailesi estetik yaptırmasaydı şimdi nasıl görünürdü?


Link [2022-10-13 15:40:19]



Kanada'daki York Üniversitesi'nden araştırmacılar, geçtiğimiz aylarda yaptırdıkları estetik işlemler ve photoshop'larla sık sık gündeme gelen Kardashian/Jenner ailesinin üyeleriyle ilgili ilginç bir araştırma yapmıştı. Araştırmaya göre, kadınların psikolojisi açısından, ABD'li TV yıldızı Kim Kardashian'ın geniş kalça, ince bel ve düz karın şeklini tanımlayan 'kum saati' vücut tipinin, İngiliz model Kate Moss'un 'ince' vücut tipinden daha zararlı olduğu ortaya çıkmıştı.

Uzmanlar, Body Image dergisinde yayımlanan araştırma için 18 ile 25 yaşları arasındaki 402 kadınla görüşmüştü. Katılımcılara, Instagram'dan kum saati vücut fotoğraflarının yanı sıra küçük kalça, düz karın, ince beli tanımlayan ince veya atletik vücutlu kadınların görüntüleri gösterilmişti.

Araştırmacılar, kum saati vücuda sahip kadınların fotoğraflarına maruz kalanların kendi kiloları ve görünümleri konusunda daha fazla mutsuzluk yaşadıklarını tespit etmişti.

SOSYAL MEDYA ETKİSİYLE YAYGIN HALE GELDİ

Araştırmayı yapan Sarah McComb ve Jennifer Mills, Batı kültüründe kum saati vücutlu kadınların sosyal medya etkisiyle daha yaygın hale geldiğini söylemişti. Uzmanlar, genç kadınların böyle bir fiziğe sahip olmaları için hissettikleri baskının toplumdaki aşırı zayıf olma baskısından bile daha zararlı olabileceğini ifade etmişti.

Kanye West çocuklarının okulunu paylaştı, güvenlik için Kim Kardashian ödeme yaptı!

Sosyal medyada Kardashian ve kardeşi Kylie Jenner gibi bir vücuda sahip influencer'ların bu vücut tipini popüler hale getirdiğini belirten McComb, şöyle konuşmuştu:

Alıntı Metni

TİKTOK'TA VİRAL OLDU

Son olarak ardından yapay zeka uygulamaları, Kardashian-Jenner ailesinin doğal olarak yaşlansaydı nasıl görüneceğini gösterdi. Estetik işlemlere olan düşkünlüğü ile tanınan ünlü aile, geçtiğimiz günlerde TikTok'ta viral hale gelen dijital olarak değiştirilmiş bir videoda şimdiki hallerinden çok farklı görünüyor.

Videoda, geçen yılki 'Keeping Up with the Kardashians' final özel bölümünün görüntüleri, aynı klibin üzerinde oynanmış versiyonlarıyla birlikte yayınlandı.

Kim Kardashian, Khloe Kardashian ve Kylie Jenner'ın orijinal görüntüleri ve Vandahood Live tarafından değiştirilmiş versiyonları arasındaki en belirgin farklar arasında; Kylie'nin çok daha ince olan dudakları ve Khloe'nin burnu yer alıyor.

Kylie daha önce suratını dolgunlaştırmak için dudak dolgusu yaptırdığını kabul ederken, Khloe ise kısa süre önce burun ameliyatı olduğunu doğrulamıştı.

"SADECE EĞLENCE AMAÇLIYDI"

Vandahood Live'dan Keith, videodan PetaPixel'e konuşarak; "Üç farklı yapay yazılımı ve iki farklı standart grafik yazılımı kullandık ve bunu başarmak için tam bir hafta harcadık" dedi ve ekledi:

Alıntı Metni

DailyMail'de yer alan habere göre Keith, "TikTok videosunun yorumlar bölümünde, Kardashian'ların etkisi ve insanların onlara karşı çıkan veya onları savunan tüm bu tartışmalar oldu. Ama bizim için konu o kadar derin değildi, hepsi sadece eğlence amaçlıydı" ifadelerini kullandı.

'Yüzümden tümör aldırdım!' 'Makyaj malzemelerinin içinde saç bulacağım'

Çok Okunanlar

2024-09-21 06:08:22