Eğitim >> Milliyet Eğitim


Kara İle İlgili Cümleler Nelerdir? İçinde Kara Kelimesi Geçen Örnek Cümleler


Link [2022-03-08 23:11:09]



Hem gerçek anlamı hem de mecazi anlamı üzerinden kara kelimesi kullanılır. Özellikle farklı anlamlara sahip olduğu için cümlelerde değişik amaçlar taşır. Genel olarak bir renk olması ile beraber, aynı zamanda toprak parçası anlamı doğrultusunda değerlendirir. Diğer yandan kötü bir olay ya da günü anlatan ifade şeklinde değerlendirilir.

Kara ile İlgili Cümleler Nelerdir?

Kara ile ilgili cümleler genelde anlamı üzerinden ele alınır. Çünkü birden fazla anlamı olması ile beraber gerçek ya da mecazi olarak değerlendirilir. Aynı zamanda Türk Dil Kurumu üzerinden taşımış olduğu geçerli anlam doğrultusunda günlük yaşamda da oldukça fazla değerlendirilir. O yüzden değişik anlamları ile birlikte sadece cümle içerisinde değil tek başına da kullanılabilir. Çünkü iki tane gerçek anlamı olmasının yanı sıra bir tane mecazi anlam doğrultusunda kullanılır.

İçinde Kara Kelimesi Geçen Örnek Cümleler

Kara kelimesinin içinde yer aldığı anlamına göre birçok değişik örnek ele alınabilir. Pek çok değişik yerde kullanılması ile beraber günlük hayatın önemli sözlükleri içerisinde bulunur.

‘’Geminin ön kısmından neyse ki kara göründü.’’

‘’Beyaz renginin zıttı olarak siyah ya da kara kelimesi kullanılır.’’

‘’Bugün tarihe kara bir leke olarak geçti.’’

‘’Bu kara parçası oldukça büyük.’’

‘’Karakalem çalışmasını kendimi bildim bileli çok severim.’’

’’Onun kara yazgısı önünde sonunda bitecek.’’

Bu şekilde hem gerçek hem de mecazi anlamı ile beraber cümle içerisinde kara kelimesi kullanılabilir. Özellikle farklı anlamlara sahip olduğu için günlük hayatta önemli ve yardımcı sözcükler arasında geldiğini ifade etmek mümkün.



Çok Okunanlar

2024-09-24 09:33:59