Yazarlar >> Milliyet


Kan kaybı sürüyor


Link [2022-08-29 16:12:19]



Spor Toto 1. Lig’de ilk iki haftayı mağlup kapatan Altay, evinde Ankara Keçiörengücü’ne de 3-1 yenildi ve henüz puanla tanışamadı. Maçın 23. dakikasında Hamza gol perdesini açan isim oldu, 56’da Olawoyin farkı ikiye çıkardı. Altay 80’de Paixao ile umutlansa da 1 dakika sonra Bekir, skoru belirledi

İki maç arasında farklı uğraşlarla başında sorunlar beliren Altay, son olarak Gencer’in lisansı konusunda statülere takılmıştı. İbrahim ve Murat gibi deneyimlilere bu şarkıyı yeniden okutup, bilindik simalara bu dar zamanda formayı teslim edip sezona adım atılmıştı.

Herkesçe görülen, alenen dile getirilmese de hissedilen bir gerçek var. Altay bu sezon birincil hedef olarak ligde kalmayı kendisine amaç edinecek.

İçinde bulunduğu zorlu ortamdan Altay’ı çıkarmaya hevesli ve de yürekli yönetime yeşil alandan da kuvvetli destek gelirse yeni bir destan yazılacak.

Yeni futbol ikliminde haftaları bir bir sayıyoruz. Şu ana dek siyah beyazlılarda güçlü, rakiplerine karşı korakor savaşan bir kimlik göremedik. Üretim sınırlı, akış yavaş. Benzer yapıyı Keçiören karşısında da gözlemledik. Topu defans kanalıyla ileri taşımakta cılız kalan Altay, gol silahları ile meşin yuvarlağı buluşturmada çok yeterli değil. Bundaki en büyük sebep ise pas şiddetleri olsa gerek. O trafiği sürekli kılmak adına seri bir organizasyon yok.

Rakip Keçiörengücü’nde Olawoyin ince işçilik sergilerken defansın ağırkanlılığı, ona alan ve zaman yarattı. Zaten yetersiz olan merkez ve tribünlerin nabzını yükseltecek oluşuma girmeyen ileri uç tat vermezken Ozan’ın önündeki arkadaşları da onlara katıldı. İlk perdenin kapanış düdüğü çaldığında istatistiklere göz gezdirmek istedim.

Altay’da bırakın isabetli şutu, rakip üç direk arasına bir siftah, bir deneme yok. Hal böyle olunca Keçiören oynar, Altay izler pozisyonda geçti maçın hikayesi. İkinci yarıda fark ikiye çıkınca gardı düşen Altay, 75’ten sonra tüm gücü ile mücadele etti.

Hala istediği etkinlikte olamasalar da kıpırdanma söz konusuydu. Paixao’nun golü tam umut olurken, akabinde savunmanın verdiği boşluk sonrası Keçiörengücü’nün üçüncü golü geldi.

Elbette tek tek isim sayıp hedef göstermek doğru olmayacak fakat mazisiyle belgesel olan Altay’ın kapanan transfer tahtaları, ekonomik koşulları, değişim sancıları ile yörüngeden çıkması herkes gibi beni de oldukça üzüyor.



Çok Okunanlar

2024-09-22 12:40:37