Eğitim >> Milliyet Eğitim


Kalvenizm Nedir, Nerede Ortaya Çıkmıştır? Kalvenizm Özellikleri Nelerdir?


Link [2022-06-01 15:57:38]



Kalvenizm düşünce sistemi 16.yy da ortaya çıkmıştır. Hristiyanlık mezheplerinden biri olarak bilinen kalvenizm kurucusu ve öncüsü John Calvin'dir. Hristiyan dininde bir inanç sistemidir. Bu inanca göre yaşam tarzı belirlenerek kişiler kendi aralarında örgütlenmektedir. Başta Cenevre olmak üzere farklı ülkelere de yayılan inanç şekillerinden biridir.

Kalvenizm Nedir ve Nerede Ortaya Çıkmıştır?

Kalvenizm, Hristiyan dininde bir çeşit inanç sistemidir. Bu inanç sistemine uygun şekilde yaşayan kişilerin başında John Calvin yer almaktadır. 16. yüzyıl zamanında Cenevre'de ortaya çıkmıştır. Din mezheplerinden biri olan kalvenizm öncüsü ise John Calvin'dir. Hristiyan dininde pek çok farklı mezhep şekilleri bulunmaktadır. Bu mezhepte insanlar kendi içlerinde örgütlenerek dini içlerinde yaşamaktadır. Fransa çıkışlı olan bu mezhep Nant fermanı ile kabul edilerek günümüze kadar yaşatılmaya devam etmiştir.

Kalvenizm Özellikleri Nelerdir?

16. yüzyıl döneminden günümüze kadar uzanan bu mezhep pek çok özelliği de içerisinde barındırmaktadır. Özellikle toplumsal kuramları gelenekçi din anlayışına yönelik hazırlanmaktadır. Hristiyanlığın özüne inme bu dinin en net ve belirgin özelliklerinden biridir. Bilime saygı duyarak eğitim ve öğretim alanında da pek çok çalışma yapılmasını desteklemektedir. Bilimsel amaçla kurulan din mezheplerinden biridir. Topluma her daim iyiyi ve doğruyu öğretmeyi amaç edinmiştir. Bu dinde toplum en öne çıkan özelliklerden biri olarak bilinmektedir.



Çok Okunanlar

2024-09-22 17:25:10