Eğitim >> Milliyet Eğitim


Kalsit Nedir, Ne İşe Yarar? Kalsit Taşı Nerelerde Bulunur?


Link [2022-08-31 02:36:19]



Kalsit taşları karbonatlı kayaçları oluşturan bir mineral olarak bilinir. Çeşitli kristal yapılarda bulmak da mümkündür.

Kalsit Nedir?

Kalsit karbonatlı kayaçları oluşturan minerallere denilmektedir. Kalsit taşının yapısı CoCA3 olmaktadır. Kristal yapılarda yer alan kalsit taşı cama benzer bir yapıda bulunur ve renksizdir. >Bazı durumlarda yarı saydam ve opak kalsit taşı da bulunmaktadır. Oluşumu ise kalsiyum ve karbonat birleşiminin kristalleşmesi sonucu oluşur.

Kalsit Ne İşe Yarar?

Kalsit doğada bulunan değerli taşlardan birisidir. Bu taşın pek çok yararı bulunmaktadır. Özellikle cinsel hayatı düzenlemekte yararı olan kalsit taşının bedenin bütünleşmesi ve uyumlu çalışmasını sağlamaktadır. Enerjiyi güçlendirmeye de yarayan kalsit taşının temizleme ve dengeleme özelliği de bulunur. Kalsit taşı toprağın enerjisini ve kişinin vücudunda taşımaktadır. Ayrıca kalsit taşı iskelet sistemi, bel ve sırt bölgesine de fayda sağlamaktadır. Vücuttaki fazla kalsiyumu emen bu taş kireçlenmenin azalmasına yardımcı olmaktadır.

Kalsit taşı en rahat bulunan taşlardan birisidir. Çeşitli alanlarda da kullanılmaktadır. Kolay kırılan bir yapıya sahip olan bu taş takı ve mücevher alanında kullanılmaktadır. Doğada yaygın olarak bulunan kalsit taşı takının dışında süs eşyalarının yapımında da kullanılmaktadır. Renkli kalsit taşları ise koleksiyoncuların en çok dikkat çektiği parçalardan birisidir

Kalsit Taşı Nerede Bulunur?

Kalsit taşı doğada bulunan taşlardan birisidir. Çanakkale Karabiga bölgesinde yoğun olarak çıkarılmaktadır. Bunun yanı sıra kalsit taşı ülkemizin pek çok yerinde de bulunmaktadır. Daha çok Ege Bölgesi ve Niğde ilinde bulunmaktadır. Granit kontağında olan kalsit taşı Bayramiç, Biga ve Ezine'de mermer yataklarından çıkarılan bir taş olmaktadır.



Çok Okunanlar

2024-09-20 22:21:18