Eğitim >> Milliyet Eğitim


Kalkınma İle İlgili Cümleler Nelerdir? İçinde Kalkınma Kelimesi Geçen Örnek Cümleler


Link [2022-03-07 18:11:11]



Ekonomik birçok öteden uzaklaşmak, durumu düzeltmek ve bunu aşamalı şekilde sağlamak kalkınma olarak bilinir. Özellikle bu kelime bir ülkenin ayağa kalkması için ve güçlü hale gelmesi konusunda değerlendirilir. Yani kısaca bir ülkenin kalkınması şeklinde ifade edilir. Tabii bireysel olarak da yine farklı yerlerde cümle içerisinde kullanıldığını söylemek mümkündür.

Kalkınma ile İlgili Cümleler Nelerdir?

Toplumsal ekonomik ve kültürel açıdan ilerlemek, aşamalı bir şekilde düzelmek kalkınma anlamına gelir. Özellikle ülkelerin daha güçlü hale gelmesi ve ekonomisi ile birlikte kültürel yapısını iyi hale getirmesi şeklinde yorumlanır. Bu şekilde öne çıkan anlamları ile beraber günlük yaşamda cümle içerisinde çok sık kullanılır. Tabii bununla beraber aynı zamanda bireysel olarak halk arasında da bazı durumlar için bu kelime değerlendirilir. Yani hem bireysel hem de şirketler ve özellikle ülkeler açısından bu kelime önemli bir yere sahiptir.

İçinde Kalkınma Kelimesi Geçen Örnek Cümleler

İçinde kalkınma kelimesi geçen birçok farklı örnek cümle ele almak mümkün. Özellikle birçok farklı olay ve konu üzerinden bu kelime ile beraber örnek cümleler günlük yaşamda yaygın kullanılır.

‘’Bir ülkenin kalkınması için önce ekonomisini düzeltmesi gerekir.’’

‘’Artık Kalkınma planımızı aktif hale getirmeliyiz.’’

‘’Her konuda ülkemizin büyümesi ve kalkınması için doğru projelere imza atılmalıdır.’’

‘’Kalkınmak için toplumun da bir şeyler yapması önemlidir.’’

Bu şekilde yukarıda verilen örneklerde olduğu gibi kalkınma kelimesini cümle içerisinde değerlendirmek mümkün. Özellikle tek başına veya cümle içerisinde kullanma şansı bulunuyor.



Çok Okunanlar

2024-09-24 09:26:57