Yazarlar >> Milliyet


KAKÜL KESTİR DAHA DİNAMİK GÖRÜN!


Link [2022-10-27 10:12:20]



Olduğunuzdan genç ve dinamik gösteren Bottleneck kaküller son dönemin yeni trendleri arasına girmeyi başardı. Detayları ve ipuçlarını sizler için derledim.

Sizlere bu yazımda yeni bir trend alarmından bahsedeceğim: Bottleneck kakül...

Son dönemde ismini çok duyduğum #Bottleneckbang-Bottleneck kaküllerini tabii ki işin ehli Ahmet Çoban’a sordum: “Sosyal medyada ve güzellik basınında bu trend herkesin radarında. Neden Sevgili Ahmet?”

Cevabı şu oldu: “Çünkü birçok yüz şekline kolayca uyum sağlayabilen boya ve forma sahip. Ayrıca ilk defa kakül deneyecekler ya da önceden kötü bir tecrübe edinmiş olanlar için de ideal seçim. Diyelim ki alışamadınız, boyunu çok kısaltmadığımız için hızlıca saçınızın uzunca katlarıyla harmanlanacak hale dönüşecektir. Fransız stil ikonlarının Jane Birkin, Bridgette Bardot’dan başlayarak güzellik sırlarından biri olan ve günümüzde de Jeanne Damas, Leia Sfez ve Louise Follain gibi influencerlar tarafından imza look haline gelen bottleneck kakül bizim de sıklıkla uyguladığımız modeller arasında. Bu sezon saçınızda böyle bir değişim arıyorsanız Garage Studio, Pinterest’e kadar taşınan başarılı #bottleneckbangs kakül uygulamaları ile sizleri bekliyor!”

Altın bir ipucu

Kaküllerini şekillendirmekte zorlananlar için işte altın değerinde bir ipucu: Kakülle ilgili duyuduğum en önemli iki zorluktan biri köklerde yaşanan yağlanma nedeniyle saçın sönmesi ve alına yapışması. Bunun önüne geçmek için Pure Aloe jel gibi yağlanmayı kurutmadan dengeleyen bir ürünü saç köklerine kullanabilirsiniz.

Başka bir sorun da tam tersi, kabarması! Bunun için de gün boyu elektriklenmeden şeklini koruması için şekillendirirken Leave-in Treatment uygulayabilirsiniz. Hem yağlandırmaz hem de şeklini korumasını sağlar.

Çok özel bir kapsül koleksiyon

Maria Grazia Chiuri öncülüğüne çok özel bir kapsül kolesiyon olan Thebe Magugu X CTAOP ile sizi tanıştırmak isterim. Maison’un elçisi Charlize Theron tarafından kurulan CTAOP vakfını desteklemek amacıyla Dior ile Maria Grazia Chiuri, 2019 yılında Genç Moda Tasarımcıları dalında LVMH Prize ile ödüllendirilen Thebe Magugu ile iş birliği yaptı.

Güney Afrikalı yetenek, çağdaş feminist vizyonu aracılığıyla hayal ettiği ve kendi stil kodlarıyla vurguladığı New Look’u yeniden yorumladı.

Kapsül koleksiyonun imza motifi olarak tasarlanan, el ele tutuşan iki dişi profil, kız kardeşliğin güçlü bir sembolü olarak pamuklu bir tişört üzerinde yerini alıyor. Daha çarpıcı bir etki içinse aynı motif, canlı sarı bir renkle Diorcamp botlar üzerine ya da Dior yazısının eşlik ettiği grafiklerle birlikte bir ipek eşarba işleniyor.

Maison’un sembollerinden biri haline gelen Dior Book Tote çanta da bir manifesto niteliği taşıyan bu mührün daha geniş bir versiyonuyla buluşuyor. Motif, bu çanta ile Maison atölyelerindeki olağanüstü işçiliği gözler önüne seren Dior Oblique kumaşın koyu mavisine karışıyor. Genç tasarımcının kreasyonlarının ayırt edici özelliklerinden olan iki büzgü ipi, uyumlu bir kova şapkaya iliştirilerek bu hipermodern hibrit silueti tamamlıyor. Tüy hafifliğindeki pliselerle hareketlenen göz alıcı tül etek ise, simetrik efektlerin altını çiziyor.

Her biri sınırlı sayıda üretilen ve arzu nesnesi olma özelliğini taşıyan parçalardan oluşan bu kapsül koleksiyon, bugünden itibaren keşfedilebiliyor. Bu iş birliğini kutlamak amacıyla Dior, CTAOP Vakfı’na bir bağışta bulundu.

Thebe Magugu kimdir?

“Kadınların fiziksel ve entelektüel hayatlarına dair özel bir ilgim var. Markam meraklı olan herkese ait.” Bu sözler Thebe Magugu’ya ait.

Güney Afrika’daki küçük bir maden kasabası olan Kimberley’de doğan Thebe Magugu, üç farklı jenerasyondan gelen güçlü kadınlar tarafından yetiştirildi. Magugu, kıyafetlerinin onlara saygı duruşu niteliği taşıdığını belirtirken “Beni büyüten güçlü ve bağımsız kadınlara daimi bir övgü” ifadelerini kullanıyor. 28 yaşındaki moda tasarımcısı, çalışmalarını Johannesburg’da sürdürüyor.

Farklı karşı disiplinlerin kesişim noktalarında doğan büyüden ilhamla tasarımlar yapan Thebe Magugu moda tasarımı, moda fotoğrafçılığı ve moda basını alanlarında eğitim gördü. Tasarımcıya göre her birinin kendisinin hikaye anlatımında çok önemli bir rolü bulunuyor. Bu doğrultuda, 2016 yılında kurulan markası da eğitim fikrine dayanıyor. Tıpkı zanaatlerce geliştirilen hikayelerin anlatıldığı bir ansiklopedi gibi, her bir koleksiyonu üniversitelerde okutulan bir dersin ismini taşıyor. Geçmiş koleksiyonları arasında ‘Coğrafya’, ‘Ev Ekonomisi’, ‘Cinsiyet Çalışmaları’, ‘Afrika Çalışmaları’, ‘Prosopografi’, ‘Karşı İstihbarat’ ve ‘Simya’ bulunuyor. Marka, bu anlamda önemli bir özelliği olduğunu, tüketicileri için bir kaynak niteliği taşıdığını gösteriyor.



Çok Okunanlar

2024-09-20 20:46:06