Sağlık >> Milliyet Sağlık


Kafa İçi Basınç Artışı Nasıl Olur? Belirtileri Nelerdir?


Link [2022-07-07 16:30:19]



Özellikle ölümcül risk taşıma potansiyeli ile beraber kafa içi basınç artışı ciddi bir tehlikedir. Belli başlı bazı nedenlerle ortaya çıkar ve mutlaka zamanında müdahale edilmesi gerekir. Aksi takdirde yaşanan beyin hasarı ile beraber ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalınır.

Kafa İçi Basınç Artışı Nasıl Olur?

Ciddi kafa travmaları ile beraber kafa içi basınç artışı meydana gelir. Travmaya bağlı olarak kontüzyon, kanama ve ödeme bağlı şekilde basınç yükselir. Eğer bu noktada kontrol edilmez ise o vakit herniasyon oluşumu ortaya çıkar. Böylece zaman içerisinde beyin hasarı ciddi bir noktaya ulaşır ve ölüm ile neticelenebilir. Özellikle baş bölgesinde farklı yerlere vurmak ya da kafa içinde meydana gelecek birçok nedenden dolayı ortaya çıktığını söylemek mümkün.

Kafa İçi Basınç Artışı Belirtileri Nelerdir?

Kafa içi basınç artışı sendromu olarak da bilinen belirtiler, toplu şekilde ortaya çıkar ve ciddi anlamda beyin içinde hasar yaratır.

- Baş ağrısı- Kusma- Papilla (kör nokta) stazı- Zihinsel uyuşukluk- Uykuya eğilim

Yukarıda verilen belirtiler ile beraber kafa içi basınç artışına meydana geldiği anlaşılır. Özellikle birden fazla belirtinin ortaya çıkması ile beraber, mutlaka en yakın zamanda bir Uzman doktora görünmek en önemli husustur. Aksi takdirde geri dönülemeyecek miktarda ciddi bir beyin hasarı meydana gelebilir. Bunun önüne geçmek için ise gerekli olan tetkik ve teşhis ile tedavi yöntemleri neler alınması gerekmektedir. Ölümcül nitelik taşıyan en önemli beyin hasarları içerisinde geldiğini ifade etmek mümkündür.



Çok Okunanlar

2024-09-20 08:37:35