Gündem >> Milliyet


Kabine toplantısı sona erdi! Erdoğan alınan kararları açıklıyor


Link [2022-12-12 17:38:19]



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;Kumluca ve Finike ilçelerinde meydana gelen sel felaketinden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Devletimiz tüm kurumlarıyla ilçelerimizde çalışmalarını sürdürmektedir.Bu hafta da yurt içinde yurt dışında planladığımız çok sayıda programla milletimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan petrol açıklaması!

İnşallah Anadolu’daki son devletimiz cumhuriyetimizin 100’üncü yılını 2023’de şanına yakışır bir şekilde kutlayacağız. Tabi cumhuriyetimizin 100’üncü yılının sevincini yaşamak öyle sadece lafla sözle şiirler şarkıyla olmaz. Bizim için cumhuriyetimizin 100’üncü yılı demek, istiklalimize ve istikbalimize yakışır eser ve hizmetlerle milletimizin karşısına çıkmak demektir. İstiklalimize ve istikbalimize yakışır eserle milletimizin karşısına çıkmak demektir. Asıl büyük atırımlarımızı Türkiye Yüzyılı altında 2023'te başlayarak önümüzdeki yıllar içinde gerçekleştireceğiz. Kendi içimizde mutlaka hayata geçirmemiz gereken hususlar bulunuyor. Cumhuriyetimizin ilk yüzyılında vaktimizi boşa tüketen tartışmaları geride bırakmalıyız.Artık hep birlikte ortak geleceğimize odaklanmalı ve vaktimizi bu doğrultuda seferber etmeliyiz.Türkiye Yüzyılı ile evlatlarımızı güvenlik ve refah seviyesine çıkarmak istiyoruz.Hayal ettiğimiz hedeflere ulaşabilmemiz için olmazsa olmaz şartı milli iradenin üstünlüğü ilkesini herkesin kabul etmesi ve buna uygun davranmasıdır.Hala milli iradenin gücü yerine emperyalistlere bel bağlamak tarihten ders almamak demektir.Demokrasimizi de kalkınmamızı da yerli ve milli anlayışla ilerletemiz gerekiyor.

BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİ

Demokrasi, hak ve özgürlük kavramlarını samimiyetle savunan herkesi bu teklifi desteklemeye çağırıyoruz.

Türkiye Yüzyılına girerken üzerinde durmamız gereken husus milli meselelerde dayanışma içinde hareket etmeyi başarabilmemizdir. Sınılarımızdaki güvenlik hattını tamamlayarak bu sinsi ve çirkin hesapları bir kez daha bozacağız.

EKONOMİ MESAJI

Ekonomideki pek çok unsur gibi bu sorunun da iç ve dış sebepleri var. Kimi panikten kimi art niyetten kaynaklanan kurdaki ve maliyetlerdeki artışla fahiş fiyat artışlarına maruz kaldığımız bir gerçektir. Sevindirici olan Türkiye'nin büyümeye dayanan ekonomi programını sürdürmesidir. Bugün açıklanan ekim ayı işsizlik rakamları istihtamdaki artışın devam ettiğini göstermektedir. Ülkenize güvenin, ülkenize sahip çıkın. Kısa vadeli endişerinizle ülkenizin geleceğine zarar verecek her türlü tasarruftan uzak durun.Yıllık enflasyonun birkaç ay içinde yüzde 40'a ineceği ortada. Etiketlerin başka hesaplarla belirlenmesi doğru değildir.Bu ülkenin 85 milyon vatandaşının ortak menfaati her bir ferdin kişisel kazanç hırsından önemlidir. 2023 sonunda yüzde 20'ler seviyesine 2024'te tek haneli rakamlara getirmek için kararlıyız. Açıkça söylüyorum herkes hesabını 2023'te yüzde 20'ler seviyesinde yapsın. Altını çizerek söylüyorum, biz hiç kimsenin işine gücüne kazancına karşı değiliz. Karşı olduğumuz tek şey sadece ekonomik kuralların değil akıl ve vicdan sınırlarının dışına taşan niyetlerdir.



Çok Okunanlar

2024-09-20 07:43:25