Siyaset >> Milliyet Siyaset


‘İstiklal Marşımız etrafında kenetlenmeye devam edeceğiz’


Link [2022-03-13 13:11:08]



ANKARA Milliyet - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu metinlerinin başında gelen İstiklal Marşımız, milletimizin binlerce yıllık devlet birikimini ve medeniyet değerlerini akıllara ve gönüllere işlemiştir. Merhum Mehmet Akif Ersoy’un istiklal harbimizin manevi cephesini tahkim etmek üzere kaleme aldığı İstiklal Marşımız, milletimizin ortak değeri ve kardeşliğimizin çimentosudur. Milli Mücadele ruhunun sembolü olan İstiklal Marşımızda ifade bulan değerlere her zaman sahip çıkacak, yeni nesillerin de bu değerlerle yetişmesi için var gücümüzle çalışacağız. Bütün bir millet olarak ebedi ve ezeli kardeşliğimizi her zaman diri tutacak ve İstiklal Marşımız etrafında kenetlenmeye devam edeceğiz” mesajını paylaştı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Bağımsızlığımızın, milli birlik ve beraberliğimizin söz bayrağı İstiklal Marşımız; aziz milletimizin sahip olduğu en yüce hasletlerin nidası olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Bağımsızlık mücadelemizin sembolü İstiklal Marşı’mızın kabulünün 101. yıl dönümünde vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle yâd ediyorum” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “İstiklal Marşı’mızın kabulünün yıl dönümünde; İstikbalimizi istiklalden ayrı düşünmeyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, millî şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve millî mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum” mesajını paylaştı.



Çok Okunanlar

2024-10-24 01:28:30