Gündem >> Milliyet


İstanbul için sarı ve turuncu kodlu uyarı! İlçe ilçe paylaşıldı


Link [2022-12-10 12:48:19]



Yapılan son değerlendirmeye göre; 10.12.2022 cumartesi gününden itibaren ülkemizin batı kesimlerinden başlayarak Akdeniz üzerinden gelen yağışlı bir sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor.Yağışların pazar günü Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Antalya çevreleri ile Isparta'nın güneyinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olması bekleniyor.

Rüzgarın, cumartesi günü Çanakkale çevrelerinden başlayarak etkisini artıracağı, gece saatlerinden sonra ve pazar günü Marmara ve Kıyı Ege'de güney yönlerden fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Batı bölgelerimizde beklenen kuvvetli yağış ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunması, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hazırlayacağı uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir.

FIRTINA UYARISI

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da fırtına bekleniyor.

Bölge parçalı, yer yer çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güney ve Güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km / saat) şeklinde eseceği bekleniyor.

Öte yandan rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli (40 - 80 km / saat) ve kısa süreli fırtına şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TRAKYA İÇİN ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada; Trakya'da beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların, yarın sabah saatlerinden itibaren Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olmasının tahmin edildiği bildirildi. Yetkililer, meydana gelebilecek sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini kaydetti.

İSTANBUL İLÇELERİNDE BUGÜN VE YARIN

Fırtınanın beklendiği İstanbul için Meteoroloji Genel Müdürlüğü sarı ve turuncu kodlu uyarılar yayınladı. İşte ilçe ilçe tahminler...

Bakırköy - Sarı Beşiktaş - Sarı Beykoz - Sarı Beyoğlu - Sarı Çatalca - Turuncu Eyüp - Turuncu Fatih - Sarı Gaziosmanpaşa - Sarı Kadıköy - Sarı Kartal - Sarı Sarıyer - Turuncu Silivri - Turuncu Şile - Sarı Şişli - Sarı Üsküdar - Sarı Zeytinburnu - Sarı Büyükçekmece - Turuncu Kağıthane - Sarı Küçükçekmece - Sarı Pendik - Sarı Ümraniye - Sarı Bayrampaşa - Sarı Avcılar - Sarı Bağcılar - Sarı Bahçelievler - Sarı Güngören - Sarı Maltepe - Sarı Sultanbeyli - Sarı Tuzla - Sarı Esenler - Sarı Arnavutköy - Turuncu Ataşehir - Sarı Başakşehir - Sarı Beylikdüzü - Sarı Çekmeköy - Sarı Esenyurt - Sarı Sancaktepe - Sarı Sultangazi - Sarı Adalar - Sarı

SARI UYARI

Alıntı Metni

TURUNCU UYARI

Alıntı Metni

Çok Okunanlar

2024-09-20 12:00:15