Eğitim >> Milliyet Eğitim


İskat Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? İskat Nasıl Hesaplanır?


Link [2022-04-11 22:11:09]



İskat kelimesi, sözlükte düşmek manasına gelen bir kelime olarak kullanılmaktadır. İskat kelimesinin özellikle İslam hukuku alanında sıklıkla kullanılan bir terim olduğunun söylenmesi de mümkündür. Bir kimse öldükten sonra tutmadığı oruçlar veya kılmadığı namazları için sadaka verilmektedir. Bunun için ise iskat hesabının yapılması gerekmektedir.

İskat Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

İskat kelimesi, düşürme ve aşağı atma manalarında kullanılmakta olan bir kelime olarak ifade edilebilir. Aynı zamanda iskat kelimesinin ölen kişilerin kılınmamış namazları ve tutulmamış oruçları için verilen sadaka olarak da bilinmektedir. İskat kelimesi Türk Dil Kurumuna göre düşmek manasına gelen bir kelime olarak ifade edilebilir.

İskat Nasıl Hesaplanır?

İskat hesaplanmasında kişinin ibadete başlama yaşı ile ölüm yaşı arasındaki fark hesaplanmalıdır. Genel olarak ibadete başlama yaşı olarak 12 baz alınmaktadır. Ölen kişinin yaşından 12 çıkarılarak kişinin kalan borcunun yıl olarak hesaplanması mümkün olmaktadır. Sonrasında ise kişinin bir yıldaki namaz borcu hesaplanmaktadır.

İskat hesabı yapılırken kişinin ibadete başlama yaşı ve ölüm yaşının bilinmesi gerekmektedir. İbadete başlama yaşı olarak kişinin buluğ çağına girdiği yaşı kabul edilir.



Çok Okunanlar

2024-09-23 10:11:57