Eğitim >> Milliyet Eğitim


İş Zenginleştirme Nedir, Nasıl Yapılır? İş Zengileştirme Avantajları Nelerdir?


Link [2022-07-25 05:44:19]



Günlük hayatımız için çalışmak vazgeçilmez bir hal aldı. Bazen severek bazen de sevmeden işlerimizi yapmak zorunda kalıyoruz.

İş Zenginleştirme Nedir?

İş zenginleştirme, işlerin çok kapsamlı bir şekilde başka görevler de ekleyerek genişlemesine denir. Çeşitli kuralları ve yolları da vardır. Kontrol ve planlama kuralları ile iş genişleme yapılması da mümkündür. İş ile ilgili olan birkaç farklı görevin bir araya getirilmesinden oluşur. İşçilerin de monotonluktan kurtulması sağlanır.

İş Zenginleştirme Nasıl Yapılır?

İş zenginleştirme, hem çalışanların hem de yöneticilerin yararına olan, sorunların giderilmesi için olumsuzlukların en az seviyeye indirgenmesini sağlayacak olan bir motivasyon çalışmasıdır. Yöneticiler ve çalışanlar ise, iş zenginleştirmesi ile sürekli olan motivasyonunu da sadece iş sayesinde geliştirir. Verilen ödül ya da ceza onlar için de çok fazla anlam taşımaz.

İş zenginleştirme ise, işin tamamını bir bütün şeklinde yetki ve sorumlulukları ile birlikte personele verilmesidir. Diğer bir tanımla ise, çalışanların gerektiğinde verimliliği artırmak, işlerinde değişiklik yaparak iş tatminini arttırmak, kişisel başarı ve gelişime imkan sağlamak için daha fazla sorumluluk almayı gerekli hale getirecek konular bulur.

İş Zenginleştirme Avantajları Nelerdir?

İş zenginleştirme, geri besleme için çok önemlidir. En etkili geri besleme ise iş ile işi yapan kişi arasında gerçekleşir. İşin tamamlanması ile işi yerine getiren personelin ne kadar iyi olduğunu ve onun nereye kadar gelebildiğini, değerinin de ne düzeyde olduğunu geri beslemeler ile öğrenir. Geri besleme ise olumlu bir yönde olması, personeli motive ederek çok daha iyi çalışmalar ortaya çıkartmasını sağlar.



Çok Okunanlar

2024-09-21 20:06:43