Eğitim >> Milliyet Eğitim


İran Para Birimi Nedir? Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü


Link [2022-02-09 20:11:25]



İran para birim, ülkede riyal olarak 1932 yılından bu yana kesintisiz şekilde kullanılmaktadır. Kısaltması IRR olarak yazılmaktadır.

İran Para Birimi Nedir?

Ülkede para birimi riyal olarak kullanılmaktadır. Ülkede kullanılan para birimi diğer para birimlerine bakarak oldukça değersiz görünmektedir. Oldukça değeri düşük olan para birimi 1932 yılından beri IRR kısaltması ile kullanılmaktadır. Kısacası İran riyalinin birçok para birimi karşında değeri bulunmamaktadır. Oldukça fazla İran riyali bile tatmin edici kadar Türk parasına denk gelmemektedir.

İran Para Birimi Tarihçesi Ve Sembolü

1932 yılından beri tedavülde olan İran Riyalı bu döneme kadar kullanılmaktadır. Daha önce ise dinar kullanılmaktaydı. Kısaltması ise IRR olarak bilinmektedir. Uluslararası numara türü ise 364 diye kayıtlar da yer almaktadır. 1 İran Riyali 100 dinara bölünmüştür. Riyalin değersiz olmasından dolayı dinarın kullanım alanı bulunmamaktadır. İran parasını üzerinde Farsca yazılar bulunmakta ve geneli demir para şeklinde bulunmaktadır. Çeşitli kendi dillerinde yazılar bulunmaktadır.



Çok Okunanlar

2024-10-23 22:25:01