Siyaset >> Milliyet Siyaset


'İnsanlığı barışa davet ediyoruz'


Link [2022-03-22 18:31:31]



TÜRKSOY Nevruz kutlamaları kapsamında Türkiye'ye gelen sanatçıların temsilcileri ile bir araya gelen Şentop, konuşmasında TÜRKSOY'un gerçekleştirdiği çalışmaların önemine dikkat çekti. TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’dan teşkilatın çalışmaları hakkında bilgi alan Şentop, nevruzun bütün dünya ailesinin birleşmesine ve bütünleşmesine vesile olması dileğini ifade etti. Nevruz’un birleştirici ruhunun önemini vurgulayan Şentop, nevruz kutlamalarının Türk tarihi içinde önemli bir yeri bulunduğunu belirterek, "Bazı Türk boylarının 21 Mart’ı takvim başlangıcı olarak kabul ettiklerine dair kayıtlar var. Selçuklu zamanında milli bayram olarak kutlanıyor" dedi.Bölgede cereyan eden olayların, böyle birleştirici günler ve kültürel değerlerin önemini tekrar öne çıkardığını kaydeden Şentop, bugünlerde Türkiye’nin yaptığı barış girişimlerine işaret ederek, "Bunlara ek olarak, nevruzu vesile kılarak da, bütün insanlığı barışa, dostluğa davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov da, nevruz nedeniyle gelen sanatçıların Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmesinden duyduğu memnuniyeti aktardı.

Yumurta ve çapan hediyesi

TÜRKSOY Genel Sekreteri Kasseinov ve beraberindeki sanatçılar, Şentop’a, yumurta, buğday, çerez ve kuru yemişlerin yer aldığı bir “semini” (sini) ve geleneksel Kazak giysisi “çapan” hediye ettiler.



Çok Okunanlar

2024-10-23 19:35:14