Eğitim >> Milliyet Eğitim


İngilizce Günler ve Anlamları: İngilizce Haftanın Günleri Okunuşu, Yazılışı, Kısaltması ve Örnek Cümleler


Link [2022-10-07 11:52:21]



İngilizce öğrenirken en temel konuların başında aylar, günler, tarihler ve sayılar gelir. Her dilde olduğu gibi İngilizce’de de en çok kullanılan kavramlar arasında yer alıyor. Ancak bu kelimelerin okunuşlarının ve yazılışları birbirinden farklı olduğu için doğru şekilde kullanılması gerekiyor.

İngilizce Günler ve Anlamları

Monday: Pazartesi Tuesday: Salı Wednesday: Çarşamba Thursday: Perşembe Friday: Cuma Saturday: Cumartesi Sunday: Pazar

İngilizce Günlerin Yazılışı ve Okunuşu

Monday: Mandey Tuesday: Tyuzdey Wednesday: Vensdey Friday: Fraydey Sunday: Sandey

İngilizce Günlerin Kısaltması

Monday:Mon Tuesday:Tue Wednesday:Wed Thursday:Thu Friday:Fri Saturday:Sat Sunday:Sun İngilizce Günler Yazılışı İpuçları Gün kelimesi ”day” olarak yazılır. Her zaman büyük harf ile başlanır. Kısaltma kullanılabilir. kullanıldığında ilk 3 harf yazılır. Amerikan İngilizcesinde günlerin kısa hali yazılırken sonlarına nokta koyulur. İngiliz İngilizcesinde günlerin kısa hali yazılırken sonlarına nokta koyulmaz. İngilizce günler yazılırken, önüne ”on” edatını (preposition) alır.

İngilizce Günlere Örnek Cümleler

Tuesday is the second day of the week.Salı haftanın ikinci günüdür. The course begins on Wednesday.Çarşamba günü kurs başlıyor. He’s going to travel on Thursday.Perşembe günü seyehat edecek. I have a meeting on Friday.Cuma günü toplantım var. We’re having a picnic on Saturday.Cumartesi günü piknik yapacağız. Sunday day I’ll make a holiday.Pazar günleri tatil yaparım. Evde İngilizce Nasıl Öğrenilir? Evde İngilizce Öğrenmeye Nereden Başlanır? İngilizce Aylar ve Anlamları: İngilizce Aylar Türkçe Anlamı, Okunuşu ve Yazılışı İngilizce Sayılar – 1’den 100’e Kadar İngilizce Rakamlar, Okunuşu ve Yazılışı

Çok Okunanlar

2024-09-20 03:04:58