Gündem >> Milliyet


İmamoğlu aday değil adayımız Kılıçdaroğlu


Link [2022-12-18 08:14:19]



MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Yargı kararı sonrası Meral Akşener’in sergilediği tavrın ve İYİ Parti kulislerinde “kazanacak aday” vurgusuyla dillendirilen “İmamoğlu” taleplerinin CHP’de yarattığı rahatsızlık Kılıçdaroğlu kurmaylarınca artık daha yüksek sesle ifade ediliyor. CHP’nin aday önerisi konusundaki duruşunun net olduğunu vurgulayan kurmaylar, “Kemal Bey bizim adayımız” diyerek tartışmaya nokta koydular.

Akşener’e tepki

Yaşanan tartışmaları Milliyet’e değerlendiren CHP’li kurmaylar, özetle şu görüşleri dile getirdiler:

“Mahkeme kararının ardından ilk birkaç gün yapılan konuşma ve değerlendirmelerin duygusal olduğunu düşünüyoruz. Yoksa Meral Hanım partisinden bir ismi ya da kendisini aday olarak masaya önerebilir ama nezaketen CHP’den bir isim getiremez. CHP kendi aday önerisini kendi belirler. Ona Meral Hanım dahil hiç kimsenin bir şey söyleme hakkı yoktur. CHP’nin aday önerisine Genel Başkan bile değil, Parti Meclisi ve milletvekilleri birlikte karar verecek. Kemal Bey kendisi aday değil, Kemal Bey bizim adayımız. Getiririz ismi masaya, ‘olabilir mi’ deriz, Altılı Masa’daki liderler der ki ‘olur’ ya da ‘olmaz’. Yarın karar bozulsa da Ekrem Bey aday olmaz. Davasının sonucu ne olursa olsun İmamoğlu aday değil, CHP’nin adayı Kılıçdaroğlu’dur. Grubumuzdan hiç kimse de Genel Başkan dururken, başkasını aday göstermez.”

Almanya savunması

CHP kurmayları, Kılıçdaroğlu’nun, İmamoğlu’nun davasının olduğu gün Almanya’ya gitmesine kamuoyunun yanı sıra parti içinden de yöneltilen eleştirilere karşı ise, “Almanya’da değil de Gaziantep ya da Diyarbakır’da olsaydı farklı bir şey mi olacaktı?” yanıtını verdi.



Çok Okunanlar

2024-09-08 02:07:41