Eğitim >> Milliyet Eğitim


İllüzyon Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? İllüzyon Nasıl Yapılır?


Link [2022-07-04 19:00:20]



İllüzyon kelimesinin TDK sözlük anlamı yanılsama ya da göz bağıdır. İllüzyon, göz yanılsamasına dayalı bir gösteri olarak bilinir.

İllüzyon Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

İllüzyon kelimesinin dilimizde iki farklı anlamı vardır. Fransızca kökenli bir kelime olan illüzyon kelimesi Türkçemize Fransızca dilinden gelmiştir. İllüzyon özellikle gösterilerde sıkça duyulmuş bir kelimedir ve bu nedenle anlamının öğrenilmesi de önemlidir. İllüzyon kelimesinin TDK sözlükteki ilk anlama yanılsama olarak bilinir. İllüzyon sözcüğünün TDK sözlük anlamlarından bir diğeri ise göz bağı olarak kabul edilir. Genelde ilk anlamıyla kullanılan illüzyon birçok kişi tarafından yanılsama anlamı ile bilinir ve cümle içinde kullanılır.

İllüzyon Nasıl Yapılır?

İnsan gözü herhangi bir nesneye belirli açılardan bakarsa ve dikkat ederse etsin olan değişimleri fark etmez. İllüzyon yapan kişinin yaptıkları hareketleri hızlı ve çok belli etmeden yapması önemlidir. Göz yanılsaması genelde sanal ortamda yapılır ve oldukça popülerdir. İnsanlar bir nesneye bir süre bakar ve bakış açısını değiştirmediği sürece farkı anlayamaz. Kişi ekranda bir top gördüğünü söylese de bakış açısını değiştirdiği zaman çok farklı bir görüntünün ortaya çıkması mümkündür.



Çok Okunanlar

2024-09-22 05:43:27