Eğitim >> Milliyet Eğitim


İlke İle İlgili Cümleler Nelerdir? İçinde İlke Kelimesi Geçen Örnek Cümleler


Link [2022-03-09 08:51:09]



İlke kelimesi genellikle temel düşünce prensip, inanç olarak kullandığımız bir sözcüktür. TDK anlamına da bakıldığında bu tür bir karşılık görürüz. Ancak bilimsel ve mantıksal olarak da kullanıldığı bilinmektedir. İlke İle İlgili Cümleler Nelerdir? İlke, bilimsel yöntem bakımdan nesnel gerçeğin belirli özelliklerinin ve ya yasaların genelleştirilmesi ile elde edilir. Bununla birlikte insana teorik çalışmalarında ve uygulama faaliyetlerinde de yol gösteren genel dayanak noktası olarak görülmektedir. Atatürkçülük ve İnkılâp Tarihi ve din kültürü terimi olarak temel düşünce, temel inanç, unsur, prensip olarak karşımıza çıkar. Felsefe, Fizik, Mantık, Psikoloji ve Sosyoloji terimi olarak da ilke temel düşünce ve inanç, unsur, umde ve prensip dayanağıdır. Ancak ilke terimi Eğitim-Öğretim terimi olarak biraz daha farklı anlatılır. İki ve ya daha fazla kavram arasında oluşan ilişkiyi belirten cümleler olarak nitelendirilir. Son olarak ilke kelimesinin TDK karşılığı ise her türlü tartışmanın dışında görülen öncül, umde, prensip ve mebde olarak karşımıza çıkar.

"Kimyanın ilkeleri."

"Atomlar cisimlerin ilkeleridir."

"Atatürk İlke ve İnkılapları gençler için bir yol göstericidir." İçinde İlke Kelimesi Geçen Örnek Cümleler İçerisinde ilke kelimesi geçen örnek cümleler aşağıdaki gibi sıralanabilir;

- İlkelerine bağlı, bilinçli ve ödün vermeyen bir insandı. - Mantıkta yer alan çelişmezlik ilkesi önemli bir konudur. - Bence ahlakın bir ilkesi ve kökü vardır. - Fizikte enerjinin korunması ilkesi vardır. - Thales'te su ilkesi, Pythagoras'ta sayı ilkesi, Platon'da ise idea ilkesi mevcuttur.



Çok Okunanlar

2024-09-24 07:30:03