Sağlık >> Milliyet Sağlık


İdrar Retansiyonu Nedir, Neden Olur? Üriner Retansiyon Tedavisi Nasıl Yapılır?


Link [2022-07-24 18:56:19]



İdrar Retansiyonu, kişinin idrarı olmasına rağmen idrar yapamaması rahatsızlığına verilen isimdir.

İdrar Retansiyonu Nedir, Neden Olur?

İdrar Retansiyonu, birçok kişinin başına gelen bir durum olmasından dolayı araştırılan rahatsızlıklardan biridir. Mesanenin dolu olmasına rağmen idrar yapamama durumu İdrar Retansiyonu olarak bilinir. Mesane kaslarının zayıf olması ya da mesane çıkışının tıkalı olması İdrar Retansiyonu’na sebep olan durumlar arasındadır.

Akut ya da kronik olabilen İdrar Retansiyonu’nun ağrılı ya da ağrısız olmasına da dikkat etmek gerekir. Sık sık birçok kişinin başına gelen bir rahatsızlık olmasından dolayı mutlaka doktor kontrolüne gitmek gerekir.

Üriner Retansiyon Tedavisi Nasıl Yapılır?

Üriner Retansiyon olan kişilerin mutlaka bol bol su içmesi gerekir. Aynı zamanda lifli gıdalar tüketmeleri ve gerektiğinde ilaç kullanmaları gerekir. İleri boyutta bir rahatsızlık olması durumunda İdrar Retansiyonu ameliyatı olunması gerekir. Bu ameliyat ile idrar yolundan giriş yapılır ve prostat bezine ulaşılarak kesi durumu sağlanarak Retansiyon önlenir. Üriner Retansiyon şüphesi duyan kişilerin üroloji bölümüne gitmeleri ve belirtileri anlatarak tedavi yöntemi belirlemesi gerekir.



Çok Okunanlar

2024-09-19 11:03:40