Eğitim >> Milliyet Eğitim


İçişleri Bakanlığı’ndan yeni tedbirler


Link [2022-09-06 10:42:20]



Genelgeye göre, okullardaki güvenliğin azami ölçüye çıkarılması amacıyla okullara kurulan güvenlik kameraları kontrol edilecek ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri’ne entegrasyonu tamamlanacak.

Genelgede, öğrencilerin huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarının sağlanmasının, servis sürücülerinin dikkat ve hassasiyetlerini en üst düzeyde tutarak trafik kazalarının önlenmesinin önem arz ettiği vurgulandı.

Uyuşturucuyla mücadele

Genelgeye göre vali ve kaymakamların koordinesinde ilgili birimlerin uzmanları tarafından ‘kişisel güvenlik, suçtan korunma yöntemleri, siber güvenlik ve özellikle başta metamfetaminle mücadele olmak üzere uyuşturucu/uyarıcı madde’ konularında bilinçlendirme faaliyetleri çerçevesinde eğitim programları hazırlanacak.

Genelgede, bakanlığın ‘Siberay Projesi’ne de atıfta bulunuldu. Bu kapsamda aşırı rekabeti ve şiddeti olağan gösteren, yoğunlukla sanal ortamda grup halinde oynanan, çocukların ve gençlerin sosyo-psikolojik gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebilecek oyunların olumsuz etkilerinin giderilmesi amacıyla rehber öğretmen ve sınıf öğretmenleri, risklerin önüne geçilmesi için çalışmalar yürütecek.



Çok Okunanlar

2024-09-20 17:40:17