Ekonomi >> Milliyet Ekonomi


Hostes Maaşları 2022: Kabin Memuru Ne Kadar Maaş Alır?


Link [2022-12-05 15:52:19]



Havayolu taşıtlarında yolcuların rahatlığı, güvenliği, uçuş kuralları ve yönetmelikleri hakkında bilgilendirme ve yemek servisi gibi pek çok hizmeti hostesler yerine getirmektedir. Yurt içi ve yurt dışı uçuşlarında yer alan hosteslik son dönemlerde popülerlik kazanan mesleklerden bir tanesidir. Hostes olmak isteyen pek çok kişi maaş konusu merak eder.

Hostes Maaşları 2022

Hostes maaşları kişinin çalıştığı kuruluşa göre değişiklik gösterir. Her özel firmanın prosedürü ve yan hakları birbirinden farklıdır. Bu nedenle hostes maaşları hakkında kesin bir rakam vermek doğru olmaz. Ayrıca meslekte geçirilen süre, uzun mesafe uçuşları, ekstra mesailer ve primler maaşa etki eden faktörler arasında yer almaktadır. Ortalama bir hostes en düşük 10 bin TL en yüksek 24 bin TL maaş almaktadır.

Hostes Olma Şartları Nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. En az lise mezunu olmak. İyi derecede İngilizce dil bilgisine sahip olmak, bu dili akıcı bir şekilde konuşmak ve anlamak. Başvurulan hava yolu firmalarının uygun gördükleri illerde ikamet etmek. Adli sicil kaydının temiz olması. Erkeklerde askerlik engeli olmaması. İdeal olarak belirlenen boy ve kiloya sahip olmak. (Bu oran şirket prosedürüne göre değişiklik gösterebilir. Ortalama, kadınlarda; 160-180 cm arası boy oranı, erkeklerde; 170-180 cm arasıdır.) Havaalanının belirlemiş olduğu kurumdan fiziki yeterlilik ve sağlık raporu almak Daha önceden başka bir hava yolu firmasından ceza ve disiplinsizlik almamış olmak Pilot Maaşları 2022: Askeri ve Sivil Pilotlar Ne Kadar Maaş Alıyor? Doktor Maaşları 2022: Aile Hekimi, Uzman, Pratisyen, Asistan Doktor Maaşı Ne Kadar? Kaymakam Maaşı 2022: En Düşük ve En Yüksek Kaymakam Maaşları Ne Kadar?

Çok Okunanlar

2024-09-20 07:18:52