Eğitim >> Milliyet Eğitim


Hollanda Para Birimi Nedir? Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü


Link [2022-02-09 20:11:25]



Hollanda hakkında araştırma yapan pek çok kişi, kısaca tarihçesi ve para birimi hakkında araştırmalar yapmaktadırlar. Bununla beraber Hollanda hakkında bilinmesi gerekenler hakkında bilgi vermek, okurlara yardımcı olacaktır. Hollanda'da yer alan Rotterdam şehri, Avrupa çapındaki en önemli limanlar içerisinde yer almaktadır. Hollanda para birimi olarak, her Avrupa ülkesinin kullandığı gibi Euro'yu kullanmaktadır.

Hollanda Para Birimi Nedir?

Hollanda; Avrupa ülkelerinin neredeyse hepsinde olduğu gibi Euro'yu para birimi olarak kabul etmiştir. Euro; Hollanda'da 1999 senesinden beri kullanılmasına karşın, sadece seyahat çekleri ve araçlar adına kullanılmaktaydı. Fakat 2002 senesinde ülkenin resmi para birimi şeklinde kabul edilmiştir. Hollanda 2002 senesinden beri Euro kullanılmaktadır.

Kısaca Tarihçesi ve Sembolü

Hollanda; oldukça önemli bir tarihe sahiptir. Bununla beraber Roma dönemi, Kutsal Roma İmparatorluğu dönemi, Burgonya dönemi, Seksen Yıl Savaşları, Hollanda Altın Çağı, Fransız İşgali, Hollanda Krallığı gibi pek çok şey yaşamıştır. Hollanda hakkında kısa tarih söz konusu olmayıp, oldukça geniş bir tarihe sahip olduğunu da belirtmek mümkündür. Hollanda; para birimi olarak Euro'yu kullanmaktadır. Bununla beraber Hollanda'nın para biriminin sembolü EUR şeklindedir.



Çok Okunanlar

2024-10-23 22:28:54