Siyaset >> Milliyet Siyaset


‘Herkes isterse bir sakıncası yok’


Link [2022-02-12 11:51:10]



Mehtap Gökdemir / ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki akşam partisinin genel merkezinde Ankara’da eğitim gören üniversite öğrencisi gençlerle bir araya geldi. Gençlerin sorularını yanıtlayan, sorun ve taleplerini dinleyen Kılıçdaroğlu, partisinin çözüm önerilerini anlattı. Edinilen bilgiye göre gençlerin en çok merak ettiği konu, Kılıçdaroğlu’nun "Erdoğan 31 Aralık'ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim" açıklaması oldu. Gençlerin, "Elektrik faturasını ödemeyeceksiniz. Ne yapacaksınız elektiriğinizi keserlerse?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Önce mum ışığında hanımla bir yemek yeriz herhalde" karşılığını verdi. "Bir çağrı yaptınız mı?" sorusunu da "Çağrı yapmadım, bu bireysel bir eylem" diye yanıtladı.

“Cumhurbaşkanı adayını kim belirleyecek?”sorusuna ise Kılıçdaroğlu, "Liderler belirleyecek" yanıtını verdi. Gençler, belediye başkanlarının cumhurbaşkanı adayı gösterilip gösterilmeyeceğine ilişkin tartışmaları da hatırlatarak, CHP liderine bu konuda ne düşündüğünü de sordu. Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanlarının görevlerini yapmalarını, orada kendilerini ispat etmelerini, sonraki dönemlerde başka görevlere aday olmalarını daha doğru bulurum. Ama herkes bir araya gelir de 'şu olsun' derse de onda da bir sakınca yok" ifadelerini kullandı.CHP liderine, HDP konusunda da sorular yöneltildi. Bir gencin "Bence PKK’nın uzantısıdır" ifadesini kullanması üzerine Kılıçdaroğlu'nun, "Bir mahkeme kararı olmadan böyle bir şey söylemenin doğru olmayacağını" belirterek, "HDP'ye oy veren 6.5 milyon kişiyi terörist ilan etmenin bu ülkenin birliği bütünlüğü bakımından da yanlış bir tutum olacağını" ifade ettiği öğrenildi.

Altı liderin buluşması

Alt partinin bugün gerçekleşecek buluşmasına ilişkin de CHP liderinin ""Güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasının ne zaman, hangi zeminde, nasıl kamuoyuna açıklanacağını konuşacağız. Bir açıklama yapmayacağız. Metni deklare etmeyeceğiz" dediği bildirildi.



Çok Okunanlar

2024-10-24 11:34:05