Eğitim >> Milliyet Eğitim


Halk Eğitimi Merkezleri başvuruları bekliyor


Link [2022-08-27 07:34:20]



73 alanda 2748’i mesleki ve teknik, bin 63’ü genel olarak birçok alanda kurs imkânı bulunan halk eğitimi merkezlerinde, en fazla tercih edilen eğitimler arasında bilgisayar işletmenliği, ev tekstil ürünleri hazırlama, arıcılık, geleneksel el nakışları, elde Türk işlemeleri, kadın giysileri dikimi, dekoratif ahşap süsleme ve dekoratif ev aksesuarları hazırlama kursları yer alıyor.

MEB olarak sadece eğitim çağı nüfusuna eğitim hizmeti sunmadıklarını belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Yılın sonuna kadar 12 milyon vatandaşımızın bu kurslardan faydalanmasını sağlayacağız. Tabii, burada en önemli olan konulardan biri de kadınlarımızın bu halk eğitimi kurslarına rağbetleri, teveccühleri” dedi.

Şu ana kadar kursiyerlerin yaklaşık yüzde 70’inin kadınlardan oluştuğunu kaydeden Özer, “Onun için kadınlarımızın hem hayatta ayakları üzerinde daha güçlü durabilmeleriyle ilgili hem de istihdama katılımlarıyla ilgili ihtiyaç duydukları her türlü kursu, halk eğitimi merkezleri üzerinden hizmetlerine sunacağız” diye konuştu.



Çok Okunanlar

2024-09-21 00:49:07