Eğitim >> Milliyet Eğitim


Gross Market Ne Demek? Gross Marketlerin Özellikleri Nelerdir?


Link [2022-09-14 18:54:20]



Gross market, halk dilindeki adı ile büyük market anlamına gelir. Günümüzde nüfusun artması ve ihtiyaçların çeşitlenerek çoğalması sonucunda Gross marketlerin sayısında da önemli bir artış yaşandı.

Gross Market Ne Demek?

Gross market, büyük ve rekabetçi toptan satış yapan market anlamına gelir. Sundukları rekabetçi fiyatlarla insanların ilgisini çekiyorlar. Gross marketlerin tüketicilerde meydana gelen algısı 'toptan market' olarak bilinir. Ulusalda ise, esnafa satış gerçekleştiren 'toptancı marketler' ile başlayarak grossmarket modası, günümüzde ise, 'yerel marketlerin' yenileme ve dönüşümleri ile tekrar gündeme geldi.

Gross Marketlerin Özellikleri Nelerdir?

Gross marketler, toptan satış gerçekleştirdikleri için daha rekabetçi fiyatlar belirler. Aynı zamanda Gross marketler, diğerlerine göre daha büyük olduğu için ürün çeşitliliği ve seçeneği çok daha fazladır. Gross marketlerin diğer özellikleri ise şunlardır

Bir süpermarketin yüzde 10 kadarı personel gider oranı indirim marketinde yaklaşık yüzde 6’dır. Gross Markette ise yüzde 4’tür.

Kira oranı ise, süpermarkette yaklaşık olarak yüzde 5’tir. Gerçek indirim marketinde bu oran ise, yüzde 2,5 civarında olarak bilinir. Gross Markette ise, yüzde 3-4 olması gerekir.



Çok Okunanlar

2024-09-20 07:21:53