Siyaset >> Milliyet Siyaset


Gençlerle yine kazanacağız!


Link [2022-02-12 11:51:10]



Aslı Öktener - “Bu ülkemiz demokrasi tarihinde bir ilk” diyen AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, Milliyet’in sorularını yanıtladı:

Bize biraz kendinizden ve siyasete atılım sürecinden bahseder misiniz?

1993 İzmir, Konak doğumluyum. Aslen Şanlıurfa Siverekli’yiz. Karşıyaka’da büyüdüm. Gediz Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi’ni bitirdim. Bahçeşehir Üniversitesi Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde yüksek lisans yapıyorum. Siyasete 17 yaşında üniversiteyi kazandığım gün AK Parti Gençlik Kolları’nda başladım. Adım adım; okul başkanlığı, il gençlik kolları yedek yönetim kurulu üyeliği, asil yönetim kurulu üyeliği, gençlik kolları il başkan yardımcılığı, Genel Merkez Gençlik Kolları Merkez Yürütme Kurulu üyeliğinde bulundum. 2018’de İzmir Gençlik Kolları Başkanı, 2021’de de Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı olarak seçildim.

AK Parti için diğer illere oranla daha zorlu bir bölgeden, İzmir’den siyasete girdiniz… Öncelikle AK Parti’yi İzmir’de güçsüz gösteren analizleri doğru bulmuyorum. İzmir’de çok güçlüyüz. En son girdiğimiz yerel seçimde yüzde 40’a varan oy aldık. Ancak biliyoruz ki İzmir’de kendimizi daha iyi anlatmalıyız. Bunun neticesini de önümüzdeki seçimlerde en güzel şekliyle inşallah alacağız... İzmir kimsenin kalesi değil.

Gençlik kollarında ‘Şu da olmalı’ dediğiniz neler yaptınız?

AK Parti dünyadaki gelişmeleri, değişimi, dönüşümü, yenilikleri hem gençlik açısından hem de toplumun bütününü baz alarak takip eden parti. Biz de gençler olarak hızlıca bu değişimi okuyor, partimizle bu yenilikleri nasıl buluşturabiliriz üzerine sık sık değerlendirme yapıyoruz. 6 milyon 48 bin genç ilk defa 2023 Haziran’ında oy kullanacak. Seçimlerin zamanında gerçekleşiyor olması, alttan gelen yüklü bir genç seçmenin oluşmasına vesile oldu. Önceki seçimlerde bu sayı 1.5-2 milyon arasındaydı... Cumhurbaşkanımız gençler için pek çok alanda yatırım yaptı. Ama bana, “Cumhurbaşkanı bu ülkede gençlere en çok ne kazandırdı?” diye soracak olursanız. “Özgüven kazandırdı” derim.

İnan, arkadaşımız Aslı Öktener’ konuştu.

Ekonomik kriz gençleri nasıl etkiliyor? Ve iddia edildiği gibi bu durumun 2023 seçimlerinde AK Parti’nin oy oranını etkileyeceğini düşünüyor musunuz?

Pandemi nedeniyle olumsuz durumlar yaşandı ve bundan tüm dünya etkilendi. Tabii, bu durum gençleri de etkiledi. Ancak hiçbir üniversiteli gencin bursu, kredisi kesilmedi. Gençlere yönelik birçok yeni atılım da Cumhurbaşkanımız tarafında hayata geçirildi. Pandeminin artıları da oldu. Fiziki eğitim dijitale taşınınca bu mecraya en hızlı gençler adapte oldu. Bunları göz önüne aldığımızda gençlerle en yüksek oy alacağımız seçim de inşallah 2023 seçimleri olacak. Gençlerle yine kazanacağız.

Peki, öğrenciler demişken Enes Kara’nın intiharı sonrası, muhalefet tarafından cemaat yurtlarının denetimsizliği ve devletin yeterli sayıda öğrenci yurtları açmadığı eleştirilmişti. Siz ne düşünüyorsunuz?

Enes Kara’nın intiharı hepimizi derinden üzdü. Ancak muhalefet maalesef ki bu konuyu da suiistimal etti... Enes Kara, KYK yurdunda kalmıyordu. Devlet yurtlarına başvuran hiçbir gencimiz bu ülkede açıkta kalmıyor. Ülkemizde KYK yurt ve kredi sistemi oturmuş durumda. Bir gencin ölümü üzerinden ülkemizin yurt sistemine çamur atmak ve bu ölümün siyasi bir propaganda haline getirilmesini kınıyorum.

Gençleri AK Parti’ye üye yaparken hem insani hem de siyasi duruş açısından hangi özellikleri arıyorsunuz?

Açıkçası bize bir gençlik profili dayatmak istiyorlar. Biz bunu reddediyoruz. Sosyal medyadan bize dayatılan profil bu ülkenin gençleriyle doğrudan alakası olmayan bir profil... 18-30 yaş arası 1.5 milyon üyemiz var. Son 4 ayda 100 bin, son ayda 40 bin genci üye yaptık. AK Gençlik ailesine teveccüh her geçen gün katlanarak artıyor..

Siz AK Parti’nin MYK üyelerindensiniz. Yani bir anlamda A takımındasınız. Cumhurbaşkanı'na rahatlıkla ulaşabiliyor, yeri geldiğinde eleştirebiliyor musunuz?

Bizim çok güzel bir kazanımımız var. O da Cumhurbaşkanımızın da gençlik kollarından siyasete başlayan bir lider olması. O nedenle onun gençlik kolları başkanı olarak zorluk çekmiyorum. Çünkü, beni en iyi anlayanlardan biri kendisi. Aynı zamanda MYK üyesiyim. Fikir beyan ederken çok rahatız ve doğrudan Sayın Cumhurbaşkanımıza aktarıyoruz... Kendisi duayen bir siyasetçi ve bir lider. Bizlere öylesine yol gösterici oluyor ki, bazen olumsuz bulduğumuz şeylerin ne kadar olumlu seyrettiğini ve kararlı durduğumuzda bu işin Türkiye’nin geleceğinde ne kadar önemli bir süreç olduğunu ondan öğreniyoruz. Recep Tayyip Erdoğan’ın dönemine denk geldiğim için kendimi ve yol arkadaşlarımı çok nasipli görüyorum.

Peki, siz de Cumhurbaşkanı gibi adım adım yükseliyorsunuz. Size bir anlamda kendisinin varisi diyebilir miyiz?

Bunu demek doğru olmaz. Biz de görevler makamlar gelip geçicidir. Görevimizi layıkıyle yerine getirmeye çalışırız. Liderimizden böyle öğrendik.



Çok Okunanlar

2024-10-24 11:36:41