Eğitim >> Milliyet Eğitim


Gençlerin bilim tutkusu ümit verdi


Link [2022-07-05 07:10:19]



HANDE ATILGAN Van - Etkinliğin Van ayağının önceki gün yapılan açılışında, bölgenin önemli bilim merkezlerinden Van 100. Yıl Üniversitesi’nin yoğun katılımının yanında, Türkiye’nin öncü üniversitelerinden Boğaziçi’nin fizikçi rektörü Prof. Dr. Naci İnci’nin de alanda olması dikkat çekti. Ayrıca TÜBİTAK’ın özellikle uzay konusunda çalışan uzmanları da gençler için etkinlik alanındaydı.

Kadriye teyze de geldi

Başta etkinliğin bir önceki adresi olan Diyarbakır olmak üzere, 73 ilden yapılan başvurularla Van’a gelen gençler; soruları, ilgileriyle rektöründen uzmanına tüm profesyonellerin takdirini topladı. İki gün boyunca sabah saatlerine kadar çadırlarda kalarak gözlem etkinliğine devam eden gençler, uzay teknolojileriyle ilgili son çalışmalar hakkında bilgi sahibi oldu. Akranlarının yaptığı teknolojik çalışmaları da kendi aktarımlarıyla dinledi. Etkinliğin Diyarbakır ayağında, uzaya ilgisiyle Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın dikkatini çeken Kadriye Diken de (55) torunu Mira ile birlikte Van’daydı. Diken, önceki günkü açılışın ardından Varank ile birlikte, Van 100. Yıl Üniversitesi öğretim üyesi Astrofizikçi Doç. Dr. Selçuk Topal’ın konuşmacı olduğu söyleşiye katıldı. Öğrenim hayatını ilkokulda bırakmak zorunda olan Diken, sorularıyla söyleşiye katkı verdi. Varank kendisine “Seni zamanında Uzay Ajansı’nın başına koysalarmış neler olurmuş neler” dedi.

Etkinliğin Anadolu açılımı, her programında daha çok ilden başvuru alıyor. Diyarbakır’a 54 ilden başvuru gelirken, etkinliğin Van ayağına 73 ilden talep geldi. Van’dan sonra 22-24 Temmuz’da Erzurum’da ve 18-21 Ağustos’ta başladığı yer olan Antalya’da gerçekleştirilecek programlarla 2022 etkinlik takvimi kapanacak.

Etkinliğin Diyarbakır ayağında uzaya ilgisiyle dikkatleri çeken Kadriye Diken de Van’daydı. Diken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ile birlikte söyleşiye katıldı.



Çok Okunanlar

2024-09-22 05:30:38