Sağlık >> Milliyet Sağlık


Gastrointestinal Kanama Nedir, Neden Olur? GIS Kanama Tedavisi Nasıl Yapılır?


Link [2022-07-18 18:32:19]



Akut mide kanamaları olan hastalarda kanama, 1 ve 6 hafta arasında devam ederken, 6 haftadan çok daha uzun süre görülen kanamalar ise, kronik mide kanamaları olarak da bilinir.

Gastrointestinal Kanama Nedir?

Mide kanaması, gastrointestinal sistemin herhangi bir bölgesinde kanama meydana gelmesi anlamına gelir. Gastrointestinal sistem; kalın bağırsak, yemek borusu, rektum, ince bağırsak, mide ve anüsten meydana gelir.

Gastrointestinal Neden Olur?

Mide kanaması, genellikle dış etkenlerden kaynaklanan, midenin ve yemek borusu birleştiği bir noktada ya da mide iç duvarında meydana gelen yaralardan kaynaklanır. Erkeklerde kadınlara göre daha sık görülen mide kanamaları, her zaman ciddiye alınması gereken çok önemli bir hastalıktır.

GIS Kanama Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kanama odağının belirlendikten sonra mide kanamasını iyileştirmek ve kontrol altına almak için pek çok farklı yöntem vardır. Hangi tedavi yönteminin uygulaması gerektiği konusunda ise hekim, mide kanamasına yol açan etkenin ve kanayan bölgenin tespit edilmesi ile birlikte, hastayı ayrıntılı olarak bilgilendirir. Kanayan bölgenin hemoklips ile kapatılması ise, sıkça uygulanan mide kanaması tedavi edilen yöntemlerden biridir.



Çok Okunanlar

2024-09-20 04:06:06