Eğitim >> Milliyet Eğitim


Full Stack Developer Nedir, Kime Denir? Full Stack Developer Ne İş Yapar?


Link [2022-06-30 17:54:09]



Günümüzde hemen hemen her kişinin bir web sitesi vardır. Bazı kişiler bu web sitelerini ticaret yani iş amaçlı kullanmakta bazı kişiler ise bireysel işler için kullanmaktadır. Dolayısıyla web sitelerine sahip kişiler web sitelerinin tasarımlarını yaptırırken mutlaka Full stack developer kavramına rastlamıştır. Hatta bu meslekteki bireyler sitelerini tasarlamış olabilir.

Full Stack Developer Nedir?

Full stack developer geliştirici bir profildir diyebiliriz. Bu profil bir yazılım geliştirilirken ilgili yazılımın hem front end hem de back end bölümlerini geliştirebilen donanıma sahiptir. Bu tanımlamada geçen front end ön yüz geliştirme demektir. Yine bu tanımlamada geçen back end ise arka yüz geliştirme demektir. Full stack developer bu alanlarla ilgilenir.

Full Stack Developer Kime Denir?

Full stack developer web tasarımcısına denmektedir. Bu web tasarımcısı ilgili web sitesinin ön yüzünü ve arka yüzünü geliştirir yani tasarlar. Aynı zamanda sadece web sitesinde değil tüm mobil uygulamaların ilgili alanlarında iş yapar.

Full Stack Developer Ne İş Yapar?

Full stack developer olan kişi birçok programlama diline profesyonel şekilde hakim olmalıdır. Temel bilgiler doğrultusunda HTML, JavaScript gibi alanlar çok iyi derecede bilinmelidir. Yazılım endüstrisinde olmayan birçok insan bu iki dili kolay ve basit bir şekilde öğrenebilmektedir. Yani Full stack developer web sitesi tasarlayabilir, web sitesinin ön yüzünü geliştirebilir, web sitesinin arka yüzünü geliştirebilir ve tüm mobil uygulamaları tasarlayabilir.



Çok Okunanlar

2024-09-22 07:40:54