Eğitim >> Milliyet Eğitim


Fud Nedir, Açılımı Nedir? Fud Türkçesi Nedir?


Link [2022-06-01 05:47:41]



İngilizce bir kısaltma olması ile beraber FUD kısaltması üç değişik sözcükten meydana gelmektedir. Bu sözcükler ise manevi ve duygusal bir yapıyı ele alan kelimelerdir. Fear, uncertainty ve doubt sözcükleridir.

FUD Nedir?

İnsani açıdan bazı duyguları anlatmak amaçlı FUD kısaltması ön plana çıkmaktadır. Bu kısaltma İngilizce üç farklı kelimeden meydana gelir. Bu kelimeler arasında Fear, uncertainty ve doupt sözcükleri yer alır. Türkçe karşılık olarak ise sırasıyla korku, belirsizlik ve şüphe sözcüklerdir.

FUD Açılımı Nedir?

İngilizce bir kısaltma olarak öne çıkan FUD sözcüğü, aynı zamanda belli bir açılıma sahiptir. Bu kısaltma içerisindeki her bir harf İngilizce üzerinden farklı kelimelere ifade eder. Bu kelimeler ise Fear, uncertainty ve doupt kelimelerini kapsamaktadır. Aynı zamanda Türkçe karşılıkları dahilinde ön plana çıkar ve manevi birtakım duyguları ifade eder.

FUD Türkçesi Nedir?

Genel olarak İngilizce kelimelerden bir araya gel FUD kısaltması bu kelimeler dahilinde Türkçe karşılıkları ile ön plana çıkar.

Fear = Korku

Uncertainty = Belirsizlik

Doupt = Şüphe

Genel çerçevede insani duygular eşliğinde olumsuz birtakım durumları ifade eder. Özellikle geleneksel ya da medya yoluyla bu duyguları çevreye yaymak olarak anlatılır. Daha çok sosyal medya üzerinden yayılan kötü haberlerin etkisini ifade eder.



Çok Okunanlar

2024-09-22 17:30:54