Eğitim >> Milliyet Eğitim


Friksiyon Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Friksiyon Çeşitleri Nelerdir?


Link [2022-02-18 18:31:11]



Friksiyon, Fransızca kökenli bir kelimedir ve dilimize Fransızca dilinden geçmiştir. Friksiyon, ovma ya da ovuşturma anlamına gelen ve dilimizde bu anlamlarda kullanılan bir kelimedir.

Friksiyon Nedir, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Friksiyon, TDK sözlük anlamı merak edilerek araştırılan kelimeler arasında yer alır. Dilimize Fransızca dilinden geçmiş olan Friksiyon kelimesi sıklıkla kullanılan kelimeler arasındadır. Friksiyon, TDK sözlük anlamı ovuşturma ya da ovma anlamına gelir.

Cümle içinde kelimeleri doğru anlamda kullanmak için TDK sözlük anlamlarına bakmak ve cümle içinde de bu anlamlarda kullanmak gerekir. Kelimelerin doğru anlamlarına ulaşmak için internet üzerinden TDK sözlük anlamlarını araştırarak bu sayede kelimeleri öğrenmek gerekir.

Friksiyon Çeşitleri Nelerdir?

Friksiyon çeşitleri statik sürtünme ve kinetik sürtünme olarak iki tanedir. Statik sürtünmede sürtünme esnasında birbirine göre hareket etmeye iki yüzey olurken kinetik sürtünmede iki nesne hareket halindeyken sürtünme gerçekleşir. Sıvılarda sürtünme olması için viskozite olması yani sıvılar arasında hareket gerçekleşmesi gerekir. Katılarda sürtünme olması için ise hareket eden nesneler arasında iç sürtünme gerçekleşir.



Çok Okunanlar

2024-09-24 13:29:48