Eğitim >> Milliyet Eğitim


Floroskopi Nedir, Nasıl Yapılır? Floroskopi Neden Yapılır?


Link [2022-06-30 17:54:09]



Floroskopi röntgen cihazından daha açık görüntü verebilmektedir. İleri teknoloji ürünü floroskopi, etkin teknik değerlendirme yapabilmektedir. Kadın üreme organları, idrar yolları ve sindirim sistemi gibi vücudun pek çok bölümünde kullanılabilmektedir.

Floroskopi Nedir, Nasıl Yapılır?

Floroskopi, X ışınları kullanarak görüntü veren cihazdır. Röntgen filmlerinde görülemeyen pek çok ayrıntıyı yakalayabilmektedir. Hastalıkların teşhis ve tedavisinde önemli aşama kaydedebilme olanağı vermektedir. 2D tekniği görüntüsü verebilen floroskopi cihazıyla idrar yolları, sindirim sistemi ve üreme organları incelenebilmektedir. Vücut anatomisi ve organ hareketlerini inceleyerek erken tanı alınabilmektedir. Hastaya enjeksiyonla konrast madde verilerek aynı anda görüntü alınarak işlem yapılmaktadır. Yaygın kullanılan röntgen cihazlarına oranla floroskopi incelemesiyle daha net ve etkin görüntü alınabilmektedir.

Floroskopi Neden Yapılır?

Floroskopi, yapılabilmesi için kontras madde kullanılmaktadır. Floroskopi görüntüsü alınarak erken teşhis ve tedavi amaçlanmaktadır. Hastaya enjeksiyon yoluyla verilen madde işlemi devam ederken aynı anda kolonoskopi yapılabilmektedir. İleri tetkik cihazı olarak geliştirilen floroskopi, rahim, sindirim sistemi, yumurtalıklar, üreme organları ve idrar yollarında detaylı inceleme yapabilmektedir. Bu nedenle floroskopi tetkikleri öenmli sağlık taraması olarak yapılmaktadır. Enjeksiyonla verilen kontrast madde yardımıyla ayrıntılı ve net görüntü alınabilmektedir.



Çok Okunanlar

2024-09-22 07:30:56