Eğitim >> Milliyet Eğitim


Fizikte G Sembolü Nedir, Neyi Gösterir? Büyük G Ve Küçük G Farkları Nelerdir?


Link [2022-02-18 18:31:11]



Fizikte G sembolü, yer çekimi ivmesinin simgesi olarak ifade edilmektedir. Cisimlere uygulanan yer çekimine bağlı olarak cisimlerin ağırlığı meydana gelmektedir. Oluşan bu çekim ise fizikte G sembolü ile gösterilmektedir. Her gezegenin çekimlere uygulayacağı çekim kuvvetinin de farklı olduğu söylenebilir.

Fizikte G Sembolü Nedir, Neyi Gösterir?

Fizikte G sembolü yer çekimi ivmesini gösteren bir simge olarak ifade edilebilir. Fizik dersinde oldukça fazla karşılaşılabilen G sembolünün küçük veya büyük harf ile yazıldığını görmek de mümkün olmaktadır. Fizikte kullanılmakta olan g sembolünün ise yerçekimini ifade ettiğini söylemek mümkündür. Hem büyük g hem de küçük g farklı simgeler olarak kullanılmaktadır.

Büyük G ve Küçük G Farkları Nelerdir?

Fizikte hem büyük g hem de küçük g simgesinin kullanıldığını görmek mümkündür. Fizikte kullanılmakta olan küçük g, yerçekimini ifade etmek için kullanılmaktadır. Ancak g harfinin büyük bir şekilde yazılması durumunda ise sembolün anlamı da farklılık göstermektedir. Büyük g olarak yazıldığı zaman ise ''G'' ağırlık olarak ifade edilebilir. Ağırlık ise bir cisme etki eden yer çekimi kuvveti olarak ifade edilebilir.



Çok Okunanlar

2024-09-24 13:30:38