Eğitim >> Milliyet Eğitim


Felsefede Kümülatif Ne Demek? Felsefe Kümülatif Midir?


Link [2022-09-02 16:50:19]



Kökeni Fransızcadan gelen kümülatif kelimesi, felsefe alanında çok fazla kullanılmaktadır. TDK sözlük anlamı incelendiğinde, kümeli anlamına geldiği görülmektedir. Felsefi açıdan bir bilgi veya kümülatif bilgi biçiminde incelenmektedir. Felsefede kümülatif ne demek? Felsefe kümülatif midir, merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Fransızca ''cumulatif'' kelimesinden Türkçeleştirilerek dilimize kazandırılan kümülatif kelimesinin, kümeli biriken anlamı bulunmaktadır. Kümelenen, katlanmış ve kümeli birikmiş, birbirine eklenerek büyüyen anlamları taşımaktadır.

Felsefede Kümülatif Ne Demek?

Felsefede kümülatif kelimesi ele alındığında, felsefe biriminin geçmişte gerçekleştirilen araştırmalar sonucunda elde edilen bilgi birikimi üzerine yeni bilgilerin eklenmesi anlamına gelmektedir. Felsefe, bilgi yığılan bir alan olmaktadır. Felsefe tek bir konudan değil birçok konudan oluştuğundan, kümülatif bir bilim olarak görülmektedir. Felsefede bilgiler, tek bir görüşten yola çıkarılarak oluşmadığının unutulmaması gerekmektedir.

Felsefe Kümülatif midir?

Felsefe, kümülatif bir alan olarak kabul edilmektedir. Felsefe ilk ortaya çıktığı günden bu yana hemen hemen aynı kalmaktadır. Felsefenin her dönemde fazla gelişme göstermemesi, kümülatif olmasının bir kanıtı olarak görülmektedir. Bilimde her bilgi ileriye taşırken, felsefede birikimli bir şekilde ilerlenmektedir.



Çok Okunanlar

2024-09-20 20:42:49