Eğitim >> Milliyet Eğitim


Feldspat Nedir, Ne İşe Yarar? Feldspat Nerelerde Kullanılır?


Link [2022-06-11 13:57:41]



Özellikle sodyum ve potasyumun birleşimi ile oluşan bu malzeme sanayi ve endüstri alanında kullanılmaktadır. %60 cam ve %35 seramik ile meydana gelen bu malzemenin içerisinde %5 oranında da plastik bulunmaktadır. Sanayi sektöründe çalışma gösteren oldukça fazla iş alanı bu malzemeyi kullanarak dolgu işlemi tamamlamaktadır.

Feldspat Nedir ve Ne İşe Yarar?

Feldspat cam ve seramik oluşumuna yardımcı olan kayaç çeşitlerinden biridir. Mineral bakımından zengin olan kayaçlardan üretilen bu malzeme endüstri alanında kullanılmaktadır. Feldspat genel olarak silikatlar kategorisinde yer almaktadır. Bu kategori mineral oluşumu ile meydana gelen gruplardan biridir. Feldspat kullanımı özellikle sanayi alanında gelişmektedir. Ürün tasarımı oluşturma sürecinde ve bazı alanlarda dolgu malzemesi yerine de geçmektedir.

Feldspat Nerelerde Kullanılır?

Hem cam hem de seramik yapımı için kullanılan feldspat sanayi sektöründe ihtiyaç duyulan malzemelerin başında yer almaktadır. Kayaçlardan meydana gelen bu malzeme sayesinde endüstri alanında yenilikçi ürün tasarımları oluşturulmaktadır. Mineral oranı yüksek olan kayaçlar toplanarak sanayi alanında kullanılması için feldspat maddesi üretilmektedir.



Çok Okunanlar

2024-09-22 13:30:10