Eğitim >> Milliyet Eğitim


Farmakoloji Nedir, Ne İşe Yarar? Farmakoloji Hangi Hastalıklara Bakar?


Link [2022-02-26 10:31:29]



Farmakoloji aynı zamanda ecza bilim olarak da bilinmektedir. Farmakoloji, canlı organizmalar üzerindeki ilaç etkilerini incelemekte olan bir bilim olarak ifade edilebilir. Vücut fizyolojisi ve ilaçların insanlar ve hayvanlar üzerindeki etkileri farmakoloji tarafından incelenmektedir. Farmakoloji yeni tıbbi ilaçlar geliştiren bir bilim dalıdır.

Farmakoloji Nedir, Ne İşe Yarar?

Farmakoloji, ilaçların ve vücut fizyolojisinin hem sağlıkla hem de hastalıkla ne şekilde iletişime geçtiğini inceleyen bir bilim dalı olarak bilinmektedir. Farmakoloji alanında unvan sahibi olan kişilerin ise farmakolog olarak bilindiklerini söylemek mümkün olmaktadır. Farmakoloji bölümünde hem insanların hem de hayvanların üzerinde kullanılmakta olan ilaçların oluşumlarının ve etkilerinin sonuçları ile birlikte açıklanması olarak ifade edilebilir.

Farmakolojinin aynı zamanda ecza bilimi olarak da ifade edilmesi mümkün olmaktadır. İlaçların canlılar üzerinde oluşturdukları etkilerin araştırılması ve buna yönelik olarak yeni ilaçların geliştirilmesine olanak sağlamaktadır. Renklendirme maddeleri ve gıda koruyucuları da yine farmakologların ilgilendiği konular arasında yer almaktadır.

Farmakoloji Hangi Hastalıklara Bakar?

Farmakoloji, hastalığın tedavisinde kullanılan ilaçların insanlar üzerinde ne şekilde etkiler gösterdiğini ve bu etkilerin ne şekilde sonuçlandığını gösteren bir bilim dalı olarak ifade edilebilmektedir. Farmakoloji, ilaçların canlılar üzerinde oluşturduğu etkileri incelemektedir. Aynı zamanda canlıların kullandığı ilaçların ne tür etki oluşturdukları ile ilgilenmektedir.

Farmakoloji biliminin canlının organizmasına aldığı ilaçların yapısını incelediğini söylemek de mümkün olmaktadır. Sağlık ve hastalıktaki vücut süreçleri farmakoloji tarafından incelenir. Böylelikle ilaçların meydana getirdiği etkiler tespit edilmek istenmektedir.



Çok Okunanlar

2024-09-24 11:30:50