Eğitim >> Milliyet Eğitim


Fao Nedir, Açılımı Ne Demek? Fao Ne İş Yapar?


Link [2022-05-27 01:31:39]



FAO, BM danışma kuruluşu olarak kurulmuştur. Gıda güvenliğini sağlamak ve gıda ile tarım işlerinde de güvenliği artırmak amacıyla kurulmuş bir örgüttür.

FAO Nedir, Açılımı Ne Demek?

FAO Gıda ve Tarım Örgütüdür. 1945 senesinde kurulmuş olan Gıda ve tarım örgütüne 194 ülke ve AB üyedir. Aynı zamanda Faroe Adaları ve Tokelau iki ortak üyedir. Merkezi Roma-İtalya'da bulunur. FAO az gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkelerde açlık ile mücadele eden BM danışma kuruluşludur. FAO tarafından gıda güvenliği sağlanarak gıda ve tarımla ilgili çalışmalar da yürütülür.

FAO Ne İş Yapar?

FAO çalışmaları konferans örgütünün en üst düzey karar organıdır. Çalışmalarını Konferans, konsey ve komiteler aracılığı ile beraber yürütmektedir. Tarım ve tüketiciyi koruyan, ormancılık, balıkçılık ve doğal kaynaklar, sosyal işler bölümleri çerçevesinde faaliyetlerini yürütür.

80 tam donanımlı ülke ofisi, 5 tane bölge ofisi, 9 tane alt bölge ofisi ile 6 irtibat ofisi vardır. 85 ülke ofisi aracılığı ile de tüm işlemleriyle projelerini yürütmektedir. Kurumun tüm projeleri ve çalışmaları gönüllü katkıları ile desteklenmekte ve yürütülmektedir. Dünyadaki tarım ve gıdayla ilgili çalışmaları organize eder, geliştirir ve gıda güvenliğini sağlamayı amaçlar.



Çok Okunanlar

2024-09-22 21:27:41