Eğitim >> Milliyet Eğitim


Fallik Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Fallik Dönem Ne Zaman?


Link [2022-05-26 20:25:38]



Fallik dönem 3 ile 7 yaş arasında çocukların cinsel organlarını fark ettiği ve anlamlandırmaya çalıştığı bir dönemdir. Bu dönemde kız çocuklar babalarını, erkek çocuklar annelerini çok sevmeye başlarlar.

Fallik Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Fallik, TDK sözlük anlamı olarak kadınlar için utanma duygusu bulunmayan ya da yüzü kızarmayan demektir. Ayrıca oynak, kırıtan ya da oynak yürüyen anlamlarında da kullanılabilir. Fallik genelde çocukların cinsel organlarını fark ettikleri ve yönelimlerinin oluştuğu 3-7 yaş arası dönem için kullanılan bir kelimedir. Bu nedenle fallik dönemi de öğrenmek ve fikir sahibi olmak çocuk gelişimi için oldukça önemlidir.

Fallik Dönem Ne Zaman?

Fallik dönem fallus dönemi yani cinsel organ dönemi demektir. Psikoseksüel gelişim döneminin üçüncüsüdür. 3. yaş sonundan 6 ya da 7. yılın sonuna kadar olan bu evrede çocuklar cinsel organlarına yönelir. Cinsel farklılıklar ve cinsel anlamlar bu evrelerde çocukların ilgisindedir. Sevgisini ailesi ve kendisi dışında bu dönemde çocuklar karşı cinse yönelmeye başlarlar.

Erkek çocuklar için sevgili anne iken kız çocuklar için de babadır. Bu evresini rahat atlatmış ve diğer evreye geçmiş olan çocuklar yaşamları boyunca daha sağlıklı ve mutlu olurlar. Bu dönemde çocukları cinsel organları ve cinsel yönelimleri yüzünden korkutmamak önemlidir. Bu hayatları boyunca cinsel konulardaki duygularını ve düşüncelerini etkileyebilir.



Çok Okunanlar

2024-09-22 21:26:38