Eğitim >> Milliyet Eğitim


Etik Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Felsefede Etik Ne Anlama Gelir?


Link [2022-06-02 20:18:18]



Etik, çeşitli meslek kolları arasında tarafların uymak zorunda olduğu veya kaçındığı davranışlar olarak bilinmektedir. Bu durumda etik, sadece bireysel ilişkilerin sonucunda oluşmamaktadır. Etik aynı zamanda töre bilimi olarak da bilinmektedir.

Etik Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Etik kelimesinin Türk dil kurumuna göre çeşitli anlamlara sahip olduğu bilinmektedir. Etik kelimesinin anlamı; töre bilimi, etik bilimi, ahlaki ve ahlakla ilgili olarak bilinmektedir. Etik kavramı ile çeşitli meslek kolları arasında tarafların kaçınması veya uyması gereken davranışlarında ifade edilmek istendiğini söylemek mümkün olmaktadır. Etik kelimesi Fransızcadan dilimize geçmiş olan bir kelime olarak ifade edilebilir.

Felsefede Etik Ne Anlama Gelir?

Felsefenin alanlarından birisi de etik felsefesi olarak bilinmektedir. Etik felsefesine göre insanın içerisinde yaşadığı ve etkileşimde bulunduğu her türlü oluşumda etik sorunu ile karşılaşılabilmektedir. Ahlak kavramı ile aynı anlama geldiği düşünülen etik kavramının aslında daha farklı bir manası bulunmaktadır.

Etik kavramı felsefede yüzyıllar boyunca farklı felsefeciler tarafından birçok farklı şekilde yorumlanmıştır. Etik kavramının en temel değerleri ise mutluluk ve erdem olarak ifade edilmiştir. Bu anlayışa göre insan davranışlarının amacının mutluluk olduğu söylenebilir. Etik yaklaşımlar günümüzde değerlendirildiğinde 4 farklı başlık altında toplanabileceği ifade edilebilir.

Etik yaklaşımlar; yararcılık etiği, haklar etiği, erdem etiği ve ödev etiği olarak ifade edilebilir. Etik kelimesi aynı zamanda mesleki etik olarak da karşılaşılabilmekte olan bir kelimedir. Felsefenin dallarından birisi olarak da bilinir.



Çok Okunanlar

2024-09-22 15:27:42