Eğitim >> Milliyet Eğitim


Erp Sistemi Nedir, Ne İşe Yarar? Erp Sistemleri Ne Kazandırır?


Link [2022-06-02 20:18:18]



Genelde işletmelerin ürün ve hizmetleri ortaya çıkarabilmeleri için, kullanmış oldukları yapıları maksimum derecede değerlendirme sistemidir. Bunlar içerisinde malzeme ve makine ile beraber işgücü yer alır. Öne çıkan bu sistem ürün ve hizmet üretimi noktasında etkin bir kullanım olanağı sağlar.

ERP Sistemi Nedir?

ERP İngilizce bir kısaltma olarak öne çıkar. Bu doğrultuda Enterprise resource planning olarak bilinmektedir. Yani üretim ve hizmet noktasında öne çıkan kaynakların etkin bir şekilde kullanılması için yapılan planlamadır. Bu planlama belli bir sistem çatı altında ele alınır. Böylece işgücü ve makine ile birlikte malzeme Etkin biçimde değerlendirilir.

ERP Sistemi Ne İşe Yarar?

Farklı sektörler düzeyinde ürün ve hizmetlerin maksimum düzeyde çıkabilmesi için ERP sistemi kullanılır. Bu sistem İngilizce kökenli olarak enterprice Research planning şeklinde ifade edilmektedir. Yani ürün ve hizmet noktasında kullanılan kaynakların maksimum düzeyde değerlendirilmesine olanak verir.

ERP Sistemleri Ne Kazandırır?

Bu sistem özellikle daha kaliteli ürün ve hizmetin ortaya çıkmasına olanak verir. Ayrıca hem zamandan hem de maddi kaynaktan kar sağlama imkanı vermektedir. Bununla birlikte makineler, gerekli olan malzemeler ve işgücü daha etkin biçimde kullanılabilir.



Çok Okunanlar

2024-09-22 17:23:43