Siyaset >> Milliyet Siyaset


Ermenistan ile normale doğru


Link [2022-01-28 10:11:09]



Çavuşoğlu, Orta Afrika Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sylvie Baipo Temon ile iş birliği anlaşmalarına imza attıktan sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, özetle şunları söyledi:

GÜVEN ARTIRICI ADIMLAR: Ermenistanla başlattığımız, Azerbaycan'ın da desteklediği normalleşme süreci, güven artırıcı adımlarla devam ediyor. Özel temsicilerimiz yüz yüze ilk toplantısını Moskova'da gerçekleştirdiler. Doğrudan bir araya geldiler, herhangi bir aracı olmadan. Telefonla da sürekli temas halindeler.

DİPLOMASİ FORUMU: Antalya Diplomisi Forumu'na herkesi davet etmiştik. Şu ana kadar 50 bakan katılımını teyit etti. 30 uluslararası örgüt temsilcisi de katılımını bildirdi. Çünkü ilk forum çok başarılı geçti. Herkes buranın özgür bir platform olduğunu gördü...Herkesin sesi duyulsun istiyoruz. Paşinyan (Ermenistan Başbakanı) en son davet edildiğinde katılabileceklerini söyledi. Memnun oluruz. Azerbaycan da Ermenistan da düşüncelerini söylesin. Güven artırıcı adımların bir parçası olur.

PUTİN OLİMPİYATLARDAN SONRA: Cumhurbaşkanımız Putin'i davet etti. Ocak içinde karşılıklı tarih önerileri oldu ama uymadı. Putin'in Pekin Olimpiyatları'ndan dönüşünden sonra bir tarih verebileceklerini söylediler. Biz Ukrayna'ya gidip zirveyi gerçekleştireceğiz. En kısa zamanda Rusya ile de zirveyi gerçekleştirmek istiyoruz.



Çok Okunanlar

2024-10-24 19:35:14