Siyaset >> Milliyet Siyaset


Erkek: Bu teklif demokrasiye ihanettir


Link [2022-03-18 10:31:08]



CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Cumhur İttifakı ortaklarının seçim kanunlarında değişiklik teklifini değerlendiren Erkek özetle şunları söyledi: “Bu teklif demokrasiye, Türk siyasetine, seçim hukukuna açıkça bir ihanettir. Büyük bir korkunun, çaresizliğin de göstergesidir. Düzenleme Cumhurbaşkanını seçim yasaklarından muaf tutuyor. Yani partili Cumhurbaşkanı dilediği gibi, üstelik devletin tüm imkanlarını kullanarak seçim propagandasını yapabilecek. İstiyorlar ki, biz oyunun kuralını değiştirelim, bizim adayımız Cumhurbaşkanı forsuyla tüm devleti arkasına alarak bu seçimlerde diğer adaylarla yarışsın.

Bumerang etkisi

Maç başlamadan oyunun kuralını değiştirmek istiyorlar ama bu işler tutmaz. Geçmişte de hiçbir zaman tutmadığı gibi. Bu tip teklifler, bu düzenlemeler bumerang etkisi yapar.”

Macaristan formülü Türkiye'de uygulanabilir mi?" sorusu üzerine de Erkek şunları kaydetti: "Evet biz de Macaristan’daki gelişmeleri takip ediyoruz. Macaristan’dakiler de bizdeki gelişmeleri takip ediyor. Macaristan’da da 6 parti, Türkiye’de de 6 parti birlikte çalışıyor. Biz İstanbul’da kazandık. Macaristan’da birlikte demokrasi mücadelesi verenler Budapeşte’de kazandı. Nisan ayında seçimler var Macaristan’da, sonucu göreceğiz."

Liderler buluşması

Erkek soru üzerine, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakatı yapan 6 partinin genel başkanının 27 Mart akşamı yine çalışma yemeği formatında bir araya geleceklerini, ancak yer ve saatin henüz netleşmediğini söyledi.Erkek, yeni teklifin Millet İttifakı’nın seçim stratejisini değiştirip değiştirmeyeceği yönündeki soruya da “Biz her türlü tedbiri alıyoruz ve bizim en büyük artımız hiç kimse ben ne olacağım kaygısıyla hareket etmiyor” karşılığını verdi.



Çok Okunanlar

2024-10-23 21:31:49