Siyaset >> Milliyet Siyaset


Erdoğan'dan Yunanistan'a S-300 tacizi tepkisi: Düşmanca bir davranıştır, NATO'ya meydan okudular


Link [2022-08-30 19:36:20]



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde “30 Ağustos - Büyük Zafer’in 100. Yılı Özel Programı”nda konuşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: Biz maalesef tarihine yeteri kadar sahip çıkamayan bir milletiz.Anadolu'daki varlığımızın kökenlerine bile hakkıyla nüsuf edemediğimiz dönemler geçirdik. Artık tarihimizi daha iyi öğrenmemizin önünde hiçbir mani kalmadığına inanıyorum.

30 Ağustos Zaferi Türk ordusunun ilk büyük taarruzunun neticesinde elde edilmiş bir başarıdır. Milli mücadeleyi, vatan topraklarını pis ayakları ile kirleten 7 düvele karşı yürüttük. Tıpkı bugün olduğu gibi Yunanlıların sırtını sıvazlayan birileri oldu. 26 Ağustos sabahı ordumuz düşmanın çoğunu imha etti. Komutanlarımız bizzat savaşın içindeyken, onlar emir almaya çalışıyordu. Biz vatanımızı savunmanın kararlılığı ile mücadele ediyorduk. Kendilerimi İzmir'den kalkan gemiye zor atmışlardı. Sırp Sındığı ile Osmanlı Balkanlar'daki varlığını yıkılana kadar kalıcı hale getirmişti. Biz de Rum Sındığı ile Anadolu'daki varlığımızı kalıcı hale getirdik. Yunanistan bizim ne askeri, ne ekonomik olarak dengimiz ve muhattabımız değildir.

F-16 uçaklarımıza S-300 hava füze sistemleri tarafından radar kilidi atılmıştır. Bu düşmanca bir davranıştır. Ki bu NATO görevi sırasında yapılıyorsa bu tüm NATO'ya yapışmış sayılır. Yunanistan burada bize değil NATO ve müteffiklerine karşı bir meydan okumadır. Üstelik Amerika bize vermediği F-35'leri Yunanistan'a ikram etmiştir. ABD, S-300'le tacize ne cevap verecek merak ediyoruz. Bize F-35 vermiyorlarmış. Aldığımız alternatif savunma sistemlerine tepki gösteriyorlarmış. Açıkçası hiçbirimiz umrumuzda değil. Biz bizden esirgenen her ürünü er ya da geç üretme kabiliyetine ve kararlılığına sahip bir ülkeyiz. Türkiye'yiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yılbaşından itibaren somut neticeleri almaya başlayacağız

Çok Okunanlar

2024-09-22 04:51:50