Gündem >> Milliyet


Erdoğan'dan Atina'ya 'Tayfun' göndermesi: Füzelerimiz Yunan'ı ürkütüyor!


Link [2022-12-11 19:28:20]



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;Aldığım resmi rakamla da 85 bini aşkın bir katılım sadece meydanda olanlar. Gençlerimizi küçümseyenlere en güzel cevabı sizler veriyorsunuz.Sizlerle geçirdiğim her an kendimi adeta yenilenmiş, şarj olmuş hissediyorum. Biz yasakların, yoklukların Türkiyesinin tüm yükünü omuzlamış nesiliz. Zaman içerisinde hepsinin de gerisindeki sebepleri gördük, anladık.

TÜRKİYE YÜZYILI'NDA YOLDAŞLARIMIZ SİZLERSİNİZ

Bilgiye ve kaynağa erişme imkanın bir hayli sınırlı olduğu dönemde bu mücadele kolay geçmedi. Hem çalıştım hem okudum, bu şekilde okulları tamamladık. Ülke ve dünya çapında nice başarılara imza atan arkadaşlarımız oldu. Verdiğimiz emekler boşa gitmedi kazanan yine biz olduk. Size olan güvenimiz sayesinde Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu kararlı bir şekilde ifade edebiliyoruz. Bizim Türkiye Yüzyılı'nda yoldaşlarımız sizlersiniz. Biliyorsunuz kuşakları alfabe harfleriyle ifade etmeyi seviyor. Sizler için de ne diyorlar Z kuşağı. Biz karşımızda özgürlüğü, çalışmayı, üretmeyi hayatlarının merkezine koyan bir gençlik görüyoruz. Ben bu gençliğe TEKNOFEST kuşağı denmesi gerektiğini söylemiştim.Gençlerimiz bizim gurur kaynağımızıdır. Artık bizler sizin zamanınızın misafiriyiz. Olaya biz böyle bakıyoruz. Türkiye Yüzyılı sizlerin eseri olacaktır.

Putin ve Zelenskiy ile görüştü

GENÇLİK BULUŞMALARI DEVAM EDECEK Mİ?

Önümüzdeki hafta Mardin'de olduğumuzu biliyorum. Orada da gençlerimizle bu şekilde buluşmayı ümit ediyorum. Gençlerimiz olarak şu andaki katılım Şanlıurfa'dan farklı değil. Mardin, Mardin'den sonra da gençlik buluşmalarımız devam edecek.

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ

Teoriyle pratiğin buluştuğu yer Çanakkale Köprüsü. Öyle bir eseri meydana getiriyorsunuz yeri geldi belki halatların üzerinde gezdiniz. Sizler yılmadınız, usanmadınız orada o adımı attınız ve muhteşem eseri meydana getirdiniz.

İTHAL PROFESÖR GÖNDERMESİ

Uçak sanayinde de sizlerin atacağı adımlar çok büyük önem arz ediyor. Savunma sanayinde olsun, Türkiye artık birçok şeyleri aştı. Şimdi biz altyapı sorununu bir defa aştık. Geçenlerde bir grup dünyanın değişik ülkelerinden gelen öğretim üyeleriyle bir araya geldik. Kendileri ifade etti, "Siz dedi altyapı sorununu bitirdiniz." Birileri bir yerlerden ithal profesörler getirdiler ya. Biz işi bitirdik, altyapısıyla üst yapısıyla bitirdik. Bütün mesele şimdi bunu görmek. Eğer bunu görebiliyorsak mesele yok. Şu anda bizim 208 tane üniversitemiz var.Bu tabii bir dönüşüm noktasıdır. Bununla birlikte de artık maliyeti çok daha düşük bir eğitim öğretimi başarmış olduk. Modern üniversiteler kurduk. Gençliğimizi geleceğe hazırlayacağız.

20 tane şehir hastanemiz var. Sizler gibi başarılı olan gençlere ihtiyacımız var.

BAŞÖRTÜSÜNE ANAYASAL GÜVENCE TEKLİFİ

Aramızda tabii bu işin çilesini çekmiş olan çok arkadaşımız var. Dün grup başkanvekilimiz, bu basın açıklamasını yaptılar. Bu basın açıklamasıyla birlikte bir süreci başlattık. Aslında buna gerek yoktu. Burada sağ olsun sayın Kılıçdaroğlu bize pas attık. Bizim bu pası değerlendirmemiz lazım. Arkadaşlarla hemen çalışmaya başladık. Yapmamız gereken şey gelin biz bir anayasal düzenleme yapalım. Sayın Kılıçdaroğlu'nun yaptığı istismardı. Ben mesela kızlarımdan bir tanesini İstanbul'dan alıp Trabzon'a götürmek durumunda kaldım. Bu tam manasıyla hak ve özgürlük mücadelesi. Bunu anayasal teminat altına alalım. Kendi içlerinde bu işlerin tartışması başladı. Nereye kadar bu konuda samimiler göreceğiz. Sonuna kadar işin takipçisi olacağız. Tabii buradaki gerekirse ihtiyaç olursa bu işi referanduma götürebiliriz. Bunlar parlamentoda işi çözmezse çözüm yeri millet, gideriz millete. Ülkede artık böyle bir sorun olmaması lazım.Bundan sonraki süreci parlamentoda takip edeceğiz.

DOĞAL GAZ VE PETROL AÇIKLAMASI

İnanıyorum ki sizler oradan doğal gaz veya petrol çıktığı zaman nasıl bir heyecan duyacaksınız, nasıl orada başarıyı adeta yaşayacaksınız. Siz orada onu yaşarken biz aynı şekilde onu yaşıyoruz. Artık Sakarya'da 540 milyar metreküplük rezervi çıkarıyoruz. Raman'da da süreç ardı ardına geliyor. Bunlar bizi yurt dışına muhtaç olmaktan kurtaracak. Bütün bunlar bizi yurt dışına muhtaç olmaktan kurtaracak. Biz bize yeter hale geleceğiz. Bu Türkiye'nin çok büyük başarısı olacak. Bunun başardığımız andan itibaren vatandaşımıza daha ucuz şartlarda doğal gaz verme imkanımız olacak.

4 tane sondaj gemimiz var. Bunlar tabii Türkiye'ye sınıf atlattı ve sadece sismik araştırmayla kalmayacağız. Biz gerekirse açık denizlere farklı ülkelere gitmek suretiyle oralarda da çalışabileceğiz. Bu Türkiye'nin kendi kendine yetme sürecidir. Siz artık yetiştiniz, elinizdeki bu gemilerimizle beraber oralarda çok daha farklı adımları atma noktasında geleceksiniz.

SAVUNMA SANAYİ YÜZDE 80 YERLİ

Uzaya bir Türk'ün gönderilmesi çalışmamız vardı. Sanayi ve Tekonoloji bakanımız gitmeye hak kazanan arkadaşlarla görüştük. Bir tanesini uzaya göndereceğiz. Türkiye Savunma Sanayi'nde adeta bir devrim yapıyor acaba beraber çalışamaz mıyız dedi. Bu tabii özel sektör, bizim değil. Türkiye olarak bizlerde sizlerle birlikte adım atmaya varız dedim. Geçmişte biz çok daha farklı bir konumdaydık. Göreve geldiğimde bizim savunma sanayi yüzde 20 yerliydi. Ama şimdi yüzde 80 yerli. Artık biz bize yetiyoruz.

YUNANİSTAN'A VE ABD'YE MESAJ

Şimdi artık füzelerimizi yapmaya başladık. Bu üretim tabii Yunan'ı ürkütüyor. Tayfun diyorsun şimdi Yunan ürküyor, 'Atina'yı vurur' diyor. Sen rahat durmazsan, ABD'den adalara bir şeyler almaya çalışırsan Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak. 4-5 bin TIR Suriye'nin kuzeyine ABD silah mühimmat gönderiyor. Bunu defaatle söylememe rağmen umurlarında değil. Öyleyse kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz.

KIZILELMA İÇİN TARİH

Selçuk Bey'in ifadesine göre, bir ay içerisinde Kızılelma'yı uçurma durumu olabilir. Tabii çok muhteşem bir eser olacak. Allah mahcup etmesin.



Çok Okunanlar

2024-09-20 10:09:41