Siyaset >> Milliyet Siyaset


Erdoğan ve Putin Soçi’de buluşuyor


Link [2022-08-05 07:48:19]



Soçi görüşmelerinde gündemin ilk sırasında terörle mücadele ve Suriye’nin kuzeyine yönelik yeni operasyon başlıklarının olması bekleniyor. Masadaki bir diğer kritik başlık ise Tahıl Koridoru ile ilgili anlaşma ve Rusya-Ukrayna arasındaki barış müzakerelerinin tekrar başlaması olacak. Akkuyu Nükleer Santrali de görüşmede üzerinde durulacak konulardan biri olacak.

‘Detaylı istişare’

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada “Sayın Cumhurbaşkanımızın Rus mevkidaşıyla yapacakları görüşmelerde Türkiye-Rusya ikili ilişkilerinin yanısıra güncel küresel ve bölgesel meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulacaktır” denildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da, Erdoğan-Putin görüşmesine ilişkin açıklamasında “19 Temmuz’da Tahran’da yapılan ikili görüşmede varılan mutabakata istinaden ticari-ekonomik bağları daha fazla geliştirme perspektifleri ve enerji alanındaki ortak stratejik projelerin gidişatı da dahil çok vektörlü Rus-Türk işbirliğinin detaylı bir şekilde istişare edilmesi planlanıyor” dedi. Peskov, uluslararası gündemdeki güncel konularla ilgili görüş alışverişi yapılmasının planlandığını da kaydetti.



Çok Okunanlar

2024-09-22 18:40:17