Sağlık >> Milliyet Sağlık


Ensefalit Nedir, Belirtileri Nelerdir? Ensefalit Tedavisi Nasıl Yapılır, Nasıl Geçer?


Link [2022-07-18 18:32:19]



Ensefalit hastalığının genel olarak bilinen diğer bir adı beyin iltihabıdır. Ensefalit’in en yaygın belirtileri arasında baş ağrısı, ateş, görme ve işitme kaybı yer almaktadır. Ancak ensefalit yani beyin iltihabının nedeni tam olarak bilinmemektedir.

Ensefalit Nedir, Belirtileri Nelerdir?

Ensefalit, beyindeki akut enflamasyon olarak adlandırılmaktadır. Diğer adı beyin iltihabı olan hastalığın risk grubunda bağışık sistemi düşük olanlar, çocuklar ve yaşlılar yer almaktadır. Ensefalit belirtileri arasında yüksek ateş, baş ağrısı veya işitme ile görme kayıpları yer alsa da bu hastalık bazı durumlarda hiçbir belirti göstermemektedir.

Ensefalit Tedavisi Nasıl Yapılır, Nasıl Geçer?

Ciddi bir hastalık olan ensefalit yani beyin iltihabı hastalığının tedavisi uygun bir hastanede yapılmaktadır. Hafif ensefalit geçiren kişilerin tedavisi yatak istirahatinde antiviral ve anti enflamatuar ilaçlar verilerek yapılır. Bu tedavide baş ağrısı ve ateş gibi etkenlerin yok edilmesi hedeflenmekte ve tedavi süreci birkaç gün içinde sonlanır. Şiddetli ensefalit tedavilerinde ise tedaviler hafta veya aylar sürebilir. Sürekli takip edilen hastalara solunum yardımı ve antikonvülzan ilaç tedavisi uygulanmaktadır.



Çok Okunanlar

2024-09-20 04:02:01